Neno Belan, koji je sinoć pjevao na humanitarnom koncertu u HNK Zadar, odlučio je neke svoje stare dobre pjesme predstaviti u novom aranžmanskom ruhu. Prva od pjesama koja će se naći na novom albumu obrada je Đavola „Samba i ti", objavljena davne 1986. godine na albumu „Ljubav i moda". Suradnju je ostvario sa zadarskom pjevačicom Elenom Stellom, za koju Neno kaže kako ih prije svega veže dugogodišnje prijateljstvo od 20 godina. Ideja za ploču s obradama u bossa nova ritmovima, prožeta ostalim latino i reggae ritmovima te sličnim južnjačkim varijantama, nametnula se prirodno, budući da su oboje južnjaci i mediteranci, govori Belan te nastavlja o suradnji:

„Razmišljao sam godinama kako bi bilo zgodno pokušati napraviti neke svoje pjesme na engleskom jeziku u novim aranžmanima i u tom sam smjeru poduzeo prve korake, sad pred više od 3 godine, udruživši snage s Elenom Stellom, mojom prijateljicom i pjevačicom iz Zadra, veoma osebujnog i specifičnog vokalnog kolorita kojeg sam veliki fan. Ideja je bila da idemo u smjeru "juznjačkog zvuka", što je i prirodno jer smo oboje južnjaci, pa su tako pjesme zablistale u novim latino, reggae, soul i drugim slicnim "južnjačkim" ritmovima. S obzirom da je Elena djelomično porijeklom i talijanka, logično se nametnula ideja da iste pjesme napravimo i na tom jeziku. Na kraju kad smo već imali snimljene sve instrumentale zaključili smo - pa zašto ne bi imali i hrvatske verzije? I evo, svjetlo je prvo ugledala pjesma „Samba i ti". Ta je pjesma tek najavni singl čitavog niza pjesma koje namjeravamo u budućnosti objaviti, poručio je Belan te dodao:

„Ovo je jedan nepretenciozan, ali smatram, veoma kvalitetan i zanimljiv dugoročan projekt, kojeg stvarno radim "za dušu i od srca" i uživam jako u njemu. I sasvim sam siguran da će glazbeni sladokusci i svi oni koji vole nesto malo drugačije, a opet tečno, pitko, ljepljivo i zarazno, uživati u njemu baš kao i Elena ja.

Pjesmu „Samba i ti" autorski potpisuje Neno Belan, a Elena Stella donosi njezinu potpuno novu interpretaciju, kroz koju će Đavoli ponovo zaživjeti u nekom drugom vremenu.

„Ideja je došla od samog Nene Belana koji me prije par godina nazvao i predložio mi da obradim neke od njegovih pjesama iz ere Đavola i poneke novije njegove pjesme na talijanskom i engleskom jeziku. Prihvatila sam jer volim zvuk starih Đavola, a i Nenino stvaralaštvo nakon te ere. S povjerenjem sam prihvatila njegovu viziju u kojoj on vidi mene kao interpretatora tih predivnih pjesama u latin maniri. Prethodnih par godina pjesme su nastajale najprije na talijanskom i engleskom jeziku, onda je spontano došlo do ideje da se pjesme izvedu i na hrvatskom jeziku, što je mene posebno obradovalo" - poručila je Elena Stella.

Video spot je djelo Radislava Jovanova Gonza, a snimano je na lokacijama pored Eleninog rodnog Zadra, u Ninu.

„Prvi put sam radila sa Gonzom, bio je istinski gušt. Jako sam zadovoljna finalnom montažom i samom egzotikom spota te se ovom prilikom još jednom želim zahvaliti ciloj ekipi koja je sudjelovala u stvaranju - Neni, Gonzu, Toniju, Krešimiru Radiću, Jakši Jordesu, plesačima Tei Žanko Radić i Jerku Cvitaniću, mojoj nećakinji Aurori Mindoljević bez koje ne bih znala ko mi glavu nosi. Izlazak spota je bio predviđen ranije, no zbog vremenskih okolnosti odlučeno je da bude izdan u listopadu ove godine. Uživajte!"!, dodala je Elena.