U srijedu, točno u 10 sati na Staroj pijaci u sklopu tržnice na Poluotoku počinje Meat Me 3.0 Festival mesa, koji će trajati do subote, 15. listopada.

Iz Turističke zajednice grada Zadra, koja je organizator festival, javljaju kako će glavni dio ponude prvog dana biti pečeni odojak s kiselim zeljem i sekeli gulaš za ljubitelje bogatih jesenskih mesnih obroka te zelje na dalmatinski i puhana puretina za vegane.

Kao i prijašnjih godina u program Meat Me festivala bit će uključeni i profesori i učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar. Svaki će dan u programu sudjelovati po jedan gost-kuhar koji će govoriti o pjedinim mesnim temama i jelima, a prvog dana Festivala bit će to poznati zadarski chef Josip Vrsaljko.

Svakodnevno će na Festivalu sa svojim vinima biti nazočni vinari zadarskog kraja, a za druga pića, sokove i koktele, pobrinut će se Maraska u svom kutku. Voditeljica prvog dana Meat Me 3.0 bit će poznata radijska i televizijska novinarka Ana Marušić, a za glazbu je zadužen DJ Davor Valčić, zvijezda zadarskog Radija 057.

Program će u četiri festivalska jutra početi u 10 sati, a završiti u 14 sati. U srijedu i četvrtak Meat Me 3.0 imat će samo jutarnja izdanja, a u petak i subotu i večernja i to od 18 do 24 sata. Treba znati da će posjetitelje će u petak, 14. listopada, zabavljati popularna i u Zadru omiljena zagrebačka grupa Pips, Chips and Videoclips, a u subotu, 15. listopada, zadnjeg dana Meat me 3.0 riječki elektro rock duo The Siids.

- I prava mesna i veganska jela prodavat će se po gotovo simboličnim cijenama od 35 kn, a dio zarade namijenjen je u humanitarne svrhe, poručuju iz TZ-a.

Meat me 3.0 je organiziran s jednim glavnim ciljem: da u posezonskom razdoblju, u vrijeme dok je Zadar mnogim turistima atraktivan zbog svog jesenskog šarma, prezentira tradicionalna mesna dalmatinskih jela i vina, te dio bogate gastronomske baštine svoga kraja.

Potporu zadarskom Festivalu mesa i ove su godine dali Grad Zadar, Turistička zajednica Zadarske županije i Hrvatska turistička zajednica te, naravno, Tržnica Zadar.