Na prostoru Zadarske županije sljedećeg tjedna održat će se dvije eno-gastro manifestacije. U četvrtak 6. listopada u 17 sati započet će eno-gastro manifestacija u gradu Pagu u prostorima Kneževog dvora, tijekom koje je predvođeno kušanje šaških sireva, perjanica otoka Paga: Paške sirane, Miha i Gligore. Uz vrhunsku deliciju kao što je Paški sir, valja potražiti i savršen vinski par, a za "tekući" dio programa pobrinule su se vinarije: Boškinac, Vina otoka Paga, Ker-Vin, Figurica, Vina Bora, Vina Poljak i OPG Stjepan Vučemilović.

Održat će se i praktična radionica gdje će se kušati spomenute sireve i vina, kratka predavanja i vođene degustacije.

Sljedeći dan, u petak 7. listopada, u 17 sati započeti će druga manifestacija koja se održava u Petrčanima, u prostoru Kraljevskih vinograda. Ovoj manifestaciji cilj je prezentirati vrhunski potencijal proizvodnje ružičastih vina na zadarskom području, a kako sve ne bi ostalo u sferi priča, u praktičnom dijelu manifestacije kušati će se vina zadarskih vinarija: Kraljevskih vinograda, Degarre, MasVin i vinarije Fiolić, ali ih isto tako usporediti sa vinom slavne provansalske vinarije Château d Esclans, za koju se pobrinuo sponzor MIVA, Galerija vina, koja je preuzela distribuciju ovog provansalskog imena u Hrvatskoj. Predviđeno je i predavanje o provansalskim vinima te usporedba uzgojnih uvjeta Provanse i Sjeverne Dalmacije, a predavanje će održati Manuela Plohl. Predviđena je panel rasprava u kojoj posjetitelji mogu postavljati pitanja gostujućim predavačima i govornicima.

Obje manifestacije, i ona paška i ona petrčanska, otvorene su za zainteresiranu javnost. Ulaz je besplatna a zbog ograničenog broja mjesta mole se posjetitelji da rezervaciju mjesta izvrše na email adresu: [email protected] ili telefonski na broj telefona: 098 636 646. Manifestacije se održavaju pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam te Turističke Zajednice Grada Paga.