Radionica bossa nove, prepoznatljive i poznate brazilske glazbe, koju su tijekom dva dana održali jazz glazbenici Marcelo Godoy i Nema Lopez u organizaciji zadarskog kazališta, stvorila je jednu novu glazbenu priču.

Na radionicu su specijalno doputovale iz Helsinkija, blizanke Martina i Matea Škvorčević. Cure iz Nove Gradiške na zadarskom sveučilištu su studirale španjolski i engleski jezik te su naučile i portugalski.

Sve je to tek podloga za njihovu karijeru koja ih je odvela na novi posao "full - time" glazbenica na kruzeru kompanije Silja line tallink. - Imamo odlične uvjete. Svaki dan je nova priča, rekal nam je Martina koja je prije toga bila i digitalni nomad. A sad će malo doma posvetiti se svojoj glazbenoj karijeri. Na tom putu došla je ciljano u Zadar kako bi usavršila svoje spoznaje i vještine izvođenja bossa nove koju je na njihovom repertoaru.

- Imamo veliko poštovanje prema brazilskoj glazbi i poznati su nam ovi glazbenici, rekla je Martina.

Jučer su ona i sestra improvizirale uz brazilske glazbenike.

 Danas je bila nova izvedba, pojačana prijateljicom blizanki. Lucijom Grabovac, poznatom vokalisticom iz A.K.A. Crescendo koja je pokazala je svoj pjevačke sposobnosti. Glas je pustio i Damjan, također sudionik radionice na kojoj je bio aktivan Nado Bajlo. U neposrednoj komunikaciji s gostujućim glazbenicima, Bajlo koji je zaštitni znak gitare u Zadru, zauzeo se isto takvog glazbenika na području klavijatura.

-  Ne damo vam Ivan Ivića, kazao im je Nado kada su Brazilici najavili da će ga povesti sa sobom. Ali njih je Ivić poveo na otok Iž gdje će zajedno s njima nastupiti u poslastici brazilske glazbe koju je kao vrstan muzičar odmah usvojio.

Nastup brazilskih jazzera večeras je u Velom Ižu, a u petak u palači Cedulin. Iznenađenje u organizaciji TZ Grada.

Marcelo Godoy već je bio u Zadru prije desetak godina kada je nastupao na Festivalu suvremene glazbe kojeg je također organizirao ravnatelj HNK Zadar, Renato Švorinić.