Iva Mijolović, aktualna Miss Zadarske županije (2019.) i druga pratilja Miss Hrvatske uskoro predaje svoju krunu novoj Miss koja će biti odabrana ovog četvrtka 4. kolovoza u Teatro baru.

Iva zadnje tri godine nosi titulu Miss županije jer zbog pandemije organizatori nisu htjeli organizirati izbor zbog sigurnosti djevojaka. Predstavila je sebe i županiju 2019. godine u najljepšem izdanju te ponijela titulu druge pratilje u finalu Miss Hrvatske. Nakon pobjede za Ivom je zavladalo veliko zanimanje modnih dizajnera i fotografa koji su htjeli da im Iva bude zaštitno lice modnih kampanja i editorijala, a i na poziv Ivana Zaka se pojavila u njegovom spotu za pjesmu „Milion".

- Organizatorice Miss Zadarske županije Anita Maričić i Antonija Grubić su me dugo nagovarale da se prijavim na izbor tj da dođem na službeni casting, ali nekako nisam vjerovala da sam ja za to i eto bez ikakvih očekivanja sam postala Miss svoje županije, kaže Iva.

Preporučuje svim djevojkama da se prijave jer iskustvo je predivno, a nekima od njih se život možda promijeni kad ih primijete modni agenti te tako nastave svoju modnu karijeru u poznatim agencijama.

- Finale Miss Hrvatske za mene je bilo nešto posebno, iako je bilo puno obveza, bilo je puno smijeha, radosti, napornog rada ali i smijeha koje sam dijelila sa djevojkama iz svih županija, a kako bi Serena Williams rekla, "uspjeh svake žene trebao bi biti inspiracija za drugu". Najsnažnije smo onda kada navijamo jedna za drugu, poručuje Mijolović.