Neno Belan odlučio je neke svoje stare dobre pjesme predstaviti u novom aranžmanskom ruhu, a prva od pjesama koja će se naći na novom albumu obrada je Đavola Samba i ti, objavljena davne 1986. godine na albumu Ljubav i moda. Suradnju je ostvario s Elenom Stellom, za koju Neno Belan kaže kako ih prije svega veže dugogodišnje prijateljstvo od 20 godina. Ideja za ploču s obradama u bossa nova ritmovima, prožeta ostalim latino i reggae ritmovima te sličnim južnjačkim varijantama, nametnula se prirodno, budući da su oboje južnjaci i mediteranci, govori Belan te nastavlja o suradnji:

- Otkad je znam - Elena je bila u glazbi. Imao sam priliku gledati je i slušati u raznim kombinacijama, formacijama, pratio sam kako se bavi jazz glazbom i od samih početaka sam primijetio da Elena ima vrlo specifičnu boju vokala, usudio bih se reći - nešto kao hrvatska Amy Winehouse, Sade, Vaya con Dios, nekako me na to podsjećalo cijelo vrijeme i logično mi je bilo da u jednom momentu meni sazrije ideja i da joj predložim suradnju na način da obradimo moje stare pjesme, ali u novom ruhu, u novom aranžmanu. Ideja je bila da se pjeva na engleskom jeziku, tekstove za taj projekt mi je napisao prijatelj Zvonimir Rumboldt, a s obzirom da je Elena porijeklom djelomično Talijanka, djed joj je iz Genove, došli smo do ideje da na iste matrice sve to napravimo, ali na talijanskom, tako da će biti i verzija na talijanskom. Tekstove za te varijante mi je pisao moj dobar kolega iz benda Vedran Križan. I naposljetku, kad smo sve skupa već napravili, imamo matrice, imamo i originalne pjesme pa hajmo napraviti i na hrvatskom jeziku verzije jer zašto ne bi imali jednu lijepu ploču covera mojih pjesama i na hrvatskom jeziku, kaže Neno Belan o suradnji i obradama pjesama, među kojima će biti i onih iz vremena Đavola.

Pjesmu Samba i ti autorski potpisuje Neno Belan, a Elena Stella donosi njezinu potpuno novu interpretaciju, kroz koju će Đavoli ponovo zaživjeti u nekom drugom vremenu.

- Moram priznati da sa laganom nevjericom promatram cijeli ovaj moment konačnog izbacivanja predivnog singla Samba i ti, kojeg je Neno prije par godina sugerirao da obradimo u jednoj latino maniri. Isitnski sam ponosna na sve ovo, stvarno je dugo vremena trebalo da ovo izađe - korona nas je unazadila, ali koliko god nas je blokirala, tako nam je dala i taj vremenski odmak i vrijeme da mijenjamo stvari, da modificiramo, da neopterećeno nadograđujemo i dolazimo do drugačijih rješenja koja su danas meni i bolja od nekakvih prvotnih rješenja koja smo imali za određene pjesme. Ja sam ponosna i zahvalna Neni, koji mi je povjerio svoje pjesme i dao priliku prekrasnim pjesmama da zažive u nekom drugom vremenu, kroz mene, naravno i kroz njega, i nadam se da će poneki od slušatelja pronaći nešto lijepo u tim izvedbama - poručila je Elena Stella.