Otvorene su prijave za jubilarno 10. izdanje Vir Festa, pjevačko natjecanje za mlade koje će se 3. kolovoza (srijeda) održati na otoku Viru. Svi zainteresirani i talentirani mladi pjevači i pjevačice mogu se prijaviti na mail [email protected], odnosno izravno umjetničkom direktoru Vir Festa Zdenku Sarađenu na mob. 091/890-7378.

Na dosadašnjih devet festivalskih izdanja sudjelovalo je više od stotinu glazbeno nadarenih djevojaka i mladića iz cijele Hrvatske, najviše iz Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije. Posljednji Vir Fest održan je 2019. godine kada su pobijedili Lana Rubelj i Roko Sedlar. Kaštelansko-solinski duet sjajno je bio izveo svevremenski hit „Ti si princeza" Dade Topića i Slađane Milošević, pa je festivalski žiri s pravom ocijenio kako je pjevačka, scenska i kostimografska izvedba para iz Kaštela i Solina zadržala čaroliju, suptilnu bajkovitost i draž originala.

Na prvom Vir Festu 2011. pobijedila je Viranka Lucija Buškulić, danas poznata pjevačica zadarskog Tempo Banda, a otad je virski glazbeni festival produkcijski i brojem sudionika višestruko nadmašio početnu ideju okupljanja mladih pjevača. Festival je vremenom dobivao na sve većoj posjećenosti i popularnosti, pa je prije tri godine Vir Fest uživo pratilo oko dvije tisuće gledatelja, dok su na produkcijski raskošnoj pozornici mladi pjevači i pjevačice više nego uspješno bili dočarali glamur i stil svojih omiljenih pjevača. Tradicionalni festival mladih pjevača amatera od 11 do 19 godina organizira glazbena Udruga Melodija, a domaćin je destinacijska menadžment kompanija Vir turizam uz pokroviteljstvo Općine Vir.