Kultnim obiteljskim filmom Čarobnjak iz Oza ove nedjelje na Rivijeri Paklenica počinje ovogodišnji program ljetnog kina koji će do 21. kolovoza održavati na plaži Jaz. Projekcije se nastavljaju novijim filmskim hitovima svake nedjelje s početkom u 21 sati.

Iz Turističke zajednice općine Starigrad Paklenica ističu kako je to dio ljetnog programa Sport&Fun na plaži Jaz započetog prošle godine i vrlo dobro prihvaćenog od strane posjetitelja. Uz filmske projekcije nedjeljom program sadrži sportsko-rekreativne sadržaje utorkom, četvrtkom i petkom te nekoliko akustičnih svirki srijedom.

U sklopu projekta Okusi baštinu 15. srpnja na središnjoj starigradskoj rivi održat će se još jedna gastro manifestacija na kojoj će zanimljiva morska jela ponovno pripremati chef Renato Kraljev. Kroz ovaj projekt se želi potaknuti na veću konzumaciju proizvoda lokalnog ribarstva i akvakulture te doprinijeti očuvanju kulturne-maritimne baštine i tradicije ribarstva i akvakulture na podvelebitskom području. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Tijekom srpnja će se još održavati nastupi dalmatinskih klapa, koncert Matije Cveka i benda The Funkensteins 18. srpnja, tradicionalna fešta na blagdan Sv. Jakova u Selinama 25.srpnja, sajam domaćih proizvoda Domaće je najbolje 29.-31.srpnja uz prateći program i dr.

Posjetiteljima su na raspolaganju i tematske vođene ture utorkom pokrenute prošlog ljeta kao alternativa događanjima koja se nisu mogla održavati zbog pandemije. Tako je moguće u pratnji vodiča upoznati prirodnu i kulturnu baštinu destinacije na biciklu ili posjetiti mjesta snimanja filmova o Winnetouu u NP-u Paklenica. Ljubiteljima Karla Maya dostupan je i spomen prostor sa stalnim izložbenim postavom u sklopu Bluesun turističkog naselja Alan, dok je u etnokući Marasović u istoimenom zaseoku i dalje otvorena izložba Mirila koja, kroz priču o jedinstvenom običaju izgradnje mirila na velebitskim obroncima u suvremenoj interpretaciji znanstvenika i umjetnika, govori o nekadašnjem načinu života podvelebitskog stanovništva.

Cjelokupni program događanja nalazi se na internetskoj stranici www.rivijera-paklenica.hr