Nakon što se na prošlogodišnjem Splitskom festivalu vratio na glazbenu scenu Ivica Sikirić Ićo opet će zapjevati na tom najvažnijem glazbenom festivalu u Hrvatskoj.

Prošlogodišnji je Splitski festival obilježio Ićinu karijeru i spektakularno ga postavio na vrh domaće glazbene scene. Hit „Opet je jubin cilin tilon" koji je izveo prošle godine u Splitu te noviji „Još se volimo" obilježili su prošlu godinu i početak ove. Taj uspješan niz sada će nastaviti novim hitom "Za tebe bisere nosim" koji je sada dobio i spot.

Iz njegove diskografske kuće Scardona ističu kako su Ićin vrhunski vokal i prepoznatljiv glazbeni stil u novoj pjesmi prenijeli emocije nepobjedivosti, vedrine i svega što prati jaku ljubav. Dodaju kako je osvojila sve koji su je čuli. Daje lakoću, podsjeća na ljeto i jednostavno mami da se sluša glasno.

- U spotu pjesme "Za tebe bisere nosim" imali smo malo drugačiji pristup i vjerujem da je dinamika i priča same pjesme dobro prenesena i vizualno. Ostali smo vjerni istoj ekipi pod redateljskom palicom Igora Goića, a posebno bi se zahvalio i moto klubu "Vuk samotnjak". Što se samog spota tiče ne bih previše otkrivao, najbolje je da gledatelji sami pogledaju i vjerujem da će se dobro zabaviti i biti zadovoljni. Na pjesmi i spotu radio je uhodan tim s kojim Ićo u zadnje vrijeme radi samo jedno - hitove, poručio je Ićo.

Autor glazbe i teksta je njegov dugogodišnji prijatelj i suradnik Rudolf Dvorski, za aranžman se pobrinuo Ivan Popeskić, dok iza spota i ovog puta stoji Igor Goić. Biseri, otmica, motociklisti, predivna Dalmacija... Spot je pod njegovim redateljskim vodstvom postao pravi mali akcijski film, a o tome tko je zaslužan za samu ideju cijele priče iz spota Igor je rekao:

- Nakon više ideja za samu priču spota, odlučili smo se za onu koja je izašla iz iste glave koja je i autor pjesme. Nakon Rudolfove inicijalne ideje bacili smo se u potragu za bikerima te smo preko naših prijatelja Katarine Uremović i Šime Marelje došli do Duje Markovića i MotoKluba Vuk samotnjak - Zadar, koji su u pojačanje pozvali i bratske klubove MK Roko Bibinje i MK Arbanasi, kako bi nam popunili scenu osmišljenu na apsolutno vanserijskoj lokaciji - „Pueblo" na Zrmanji, koja nosi to ime nakon snimanja nezaboravnih scena u legendarnom Winnetou-u. Osim lokacije na Zrmanji, snimali smo na Poluotoku, cesti kroz Jasenice (koja je nezaobilazni filmski „Divlji zapad" hrvatske) te u samom kombiju prijatelja Joška Barbira.

Rudolf Dvorski je dodao:

- S obzirom da je pjesma vrlo brzo nakon premijernog puštanja postala jako tražena na radio postajama, uvjeren sam da će i spot za pjesmu "Za tebe bisere nosim" biti jednako dobro prihvaćen. Mislim da je spot zanimljiv, malo drugačiji te da će gledatelji sa zadovoljstvom pogledati što je Igor Goić pripremio. Jedva čekam vidjeti reakcije.

Inače, Ićo će ovo ljeto pjevati na brojnim lokacijama. Kako je na njegovim koncertima najbolje pokazuje njegov koncert u Lisinskom. Cijeli je koncert publika pjevala, skakala i s Ićom stvorila nezaboravnu atmosferu. Tako je na svakom koncertu.

- Ićo jedva čeka otpjevati novu "Za tebe bisere nosim" pred publikom. Na radost svih, Splitski festival je pred vratima pa ni on ni publika neće morati još dugo čekati!, poručuju iz Scardone.