Turistička zajednica mjesta Božava 15. srpnja na rivi u Božavi organizira Škojeru, manifestaciju zabavnog, gastronomskog, kulturnog, edukativnog i sportskog karaktera.

Tradicija mjesta Božava bit će prezentirana kroz različite programe kao što je folklor, ribarski zanati i predstavljanje autohtonih proizvoda mjesta Božava. Kud Sv. Nikola Božava predstavit će Božavsku nošnju te igranje Božavskog kola i pjevanje autohtonih pjesama mjesta Božava. Majstor za krpanje i armivanje ribarskih mreža imat će svoj punkt na rivi gdje će na licu mjesta prikazati umijeće krpanja ribarske mreže.

U poslijepodnevnim satima održat će se edukativna radionica za djecu o štetnosti bacanja smeća u more i zagađenju mora. Kroz igru i izradu morskih crteža i kolaža djeca će usvojiti znanja o važnosti čistog mora.

Sportski dio manifestacije obuhvaća Morsku olimpijadu za djecu. Prijave će se primati do dana manifestacije u turističkom uredu Turističke zajednice mjesta Božava. Mogu se prijaviti svi zainteresirani, kako domaći tako i turisti. Održat će se sljedeće igre za djecu: natjecanje u veslanju u batelama, potezanje konopa i skakanje u vrećama.

Glazbeno zabavni dio programa, osim kuda SV. Nikola, upotpunit će i nastup klape Munita.