Na zadarskom Forumu i ove godine će se održati Vaicanto festival - Queenvention. U srijedu 3. kolovoza nastupit će Queen Real Tribute - najbolji europski Queen tribute bend iza kojih su brojne europske i svjetske turneje. Na zadarskom Forumu nastupili su 2019. uz pratnju simfonijskog orchestra i opernu divu Nelu Šarić. Privukli su brojne obožavatelje i unijeli čaroliju osamdesetih nastupivši u Zadru s Michelle Lupijem, aktualnim članom velikog Whitesnake-a.

Ljetna pozornica na Forumu ove godine ugostit će i eksplozivnog pjevača Elton John show grupe; C. J. Marvina za kojega je i sam Elton izjavio: "You are the best ME I ever heard".

Drugog dana, 4. kolovoza, festival nastavlja u ritmu bluesa, r&b-a i funkyja - iz Amsterdama dolazi bend Soul Shadows. Bend predvođen lead vokalom Mirzom Tetarićem uspješno gradi svjetsku karijeru nastupajući u europskim klubovima. Većinu vremena bend provodi u Amsterdamu gdje nastupi traju preko 5 sati i na kojima nema švercanja. Prošlih godina o Shadowsima se u više navrata raspisao najpoznatiji svjetski portal za Soul glazbu "Soultracks" koji je prvi objavio njihove singlove i napravio hvale vrijedne recenzije naglašavajući da je to prvi europski bend koji svira soul svjetske kvalitete. Soul Shadows Amsterdam edition je prava poslastica za zaljubljenike neo soul-a, soul- funka, r&b-a

Ulaznice će u prodaji putem sustava Eventim biti od ponedjeljka, 27. lipnja.