Nakon duge dvije godine neodržavanja većih glazbeno-scenskih produkcija djeca i mladi, te njihovi mentori iz Glazbenog studija Libreto sinoć su u atriju Gradske knjižnice Zadar održali večer autorske i filmske glazbe.

Libretići su izveli neke od svojih najvećih autorskih hitova: ove najnovije, kao i one nešto starije, koje djeca već godinama pjevaju i izvode u raznim prigodama diljem zemlje.

Filmska glazba - njome su se ponajviše pozabavili nešto stariji pjevači, odnosno pjevači solisti, koji su kroz čitavu školsku godinu gledali filmove, odnosno suvremene mjuzikle, poput sada jako popularnih naslova kao što su, primjerice, The greatest showman, Bohemian rapsody, A star is born, La La land..., kao i razne crtiće i serije koje u sebi sadrže puno glazbe, primjerice Glee, Zootopia, Sing 1, Sing 2..., te biografske i dokumentarne filmove o svojim omiljenim pjevačima, pjevačicama i bendovima, kao što su Whitney Houston, Adele, Amy Winehouse, Aretha Franklin, Billie Holiday, Sam Smith, Shawn Mendes, The Doors, The Beatles... Od svog tog ogromnog, pogledanog i ponuđenog im materijala izabrali su repertoar samo za sebe, koji ponajviše odgovara njihovom osobnom stilu, duhu, preferencama, rasponu i boji glasa, kao i umjetničkom i osobnom senzibilitetu.

Čitavu večer dodatno su "začinili" sjajni i mnogim nagradama do sada ovjenčani plesači iz Sportsko - plesnoga kluba Bellus iz Zadra sa svojim odabranim točkama, pod vodstvom svoje trenerice i predsjednice kluba koji je osnovan 2017. Ines Dragović Pedić.