Ovogodišnje, deveto, izdanje najljepšeg i najtišeg relija na svijetu Nikola Tesla EV Rally Croatia 2022. održat će se od 5. do 11. lipnja. Reli prolazi kroz pet županija, iz Istre preko Kvarnera, Šibenika do Zadra gdje će se ove godine prvi puta održati svečana završnica i proglašenje pobjednika.

Reli je međunarodne naravi jer će sudjelovati vozači iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Slovenije pa čak i SAD-a i Kanade, te uživati u bogatom programu koji uključuje vožnju panoramskim cestama kroz predivne krajolike, obilazak kulturnih znamenitosti te wine/gastro ponudu, a dozu adrenalina i zabave iskusiti će se na dvije organizirane sportske utrke/ispita spretnosti - na vrsarskom aerodromu, te u Športskom centru Višnjik u Zadru.

Reli kao jedinstveni turistički projekt koji spaja e-mobilnost, ekologiju, tehnologiju i turizam u potpuno novi vrhunski turistički proizvod sada je već i globalno prepoznat pod nazivom Nikola Tesla EV Rally Croatia što Hrvatskoj daje jedinstvenu priliku da se njime brendira kao odredište e-mobility friendly, a reli kao takav najljepša je hrvatska tehnološko-turistička razglednica odaslana u svijet iz domovine Nikole Tesle.

Start relija će biti u Rovinju 5. lipnja, a 10. lipnja u Zadru u Športskom centru Višnjik, na sjevernom parkiralištu u 11 sati bit će okupljanje. U 11, 15 sati počet će brzinski ispit spretnosti na posebno postavljenoj stazi, poslije čega će se u 13, 45 sati održati svečano proglašenje pobjednika i dodjela pokala.