Dječja klapa Benja iz OŠ Šimuna Kozičića Benje plasirala se na čak dva državna natjecanja: 12. Festival dječjih klapa u Zadru te na Festival dalmatinskih klapa u Omišu - Smotra dječjih klapa.

Natjecat će se u kategoriji od 12 do 14 godina zajedno s dječjim klapama iz cijele Hrvatske. Natjecanje u Zadru održat će se 27. svibnja, a u Omišu 11. lipnja.

Dječja klapa Benja osnovana je 2018. godine u Zadru na inicijativu profesorice Marija Vičević. Sadašnja mješovita postava klape oformljena je 2021. godine te broji 11 članova: Antea Bilaver, Leina Kovačević, Ema Pijaca, Lucija Marušić, Viktoria Jelić, India Savić, Marta Ćurko, Rafaela Šuljić, Jere Kesić, Luka Pavin i Toni Čurković. Osnivačica i voditeljica klape je Marija Vičević, profesorica glazbene kulture. Članovi klape su učenici od 6. do 8. razreda naše škole.

Od 2020. do 2021. godine klapa je snimila čak tri videospota, i to dvije vokalno-instrumentalne skladbe - covere „Raduj se, cijeli svijete" i „Božić u Zadru", a potom a cappella pjesmu „Kad se Isus, Ditić, u Betlem porodi". Za svoje projekte klapa je dobila veliku naklonost medija te brojne ovacije publike. Izvedbe klape objavljene su na raznim radio postajama, internetskim portalima i televizijskim prilozima. Od gostovanja, klapa može izdvojiti televizijske priloge i intervjue u Dnevniku Nove TV, HRT-a i Diadore TV te u emisijama zadarskih radio postaja. Klapa je nastupala na raznim događajima u Zadru, a gostovala je i u Škabrnji i Vukovaru.

Klapa njeguje četveroglasno tradicionalno dalmatinsko klapsko pjevanje a cappella, no na repertoaru se nađu i obrade popularnih pjesama. Dosad postignut uspjeh im jako puno znači te daje izvrstan „vjetar u leđa".