Raskopana i prašnjava cesta uz hotele Borik prema festivalu ulične hrane nije bila prepreka za prve posjetitelje Zadar Street Food Festival na Puntamici.

S osmijehom ih je, kao i novinare koji su bili pozvani gosti, dočekao Tomislav Fain, organizator i domaćin u prostoru Bambooa te vlasnik Magura, restorana japanske hrane.

Ali, gle čuda, navalili stranci, među njima i Indijci. Kud su prije našli trenutno najugodnije pa čak i najljepše mjesto u Zadru. Uz užitak za nepce, tu je ugođaj uz more, ambijentalna glazba, zabava za pravi mediteranski gušt - jamstvo Prte i Davor s Radija 057.

Davor neće biti jedini DJ u programu koji će imati i svoje nagradne igre. A sve to skupa je proljetno izdanje. Fain najavljuje i jesenje te se ispričava za onaj prošli kada su morali imati kontrolu COVID potvrda.

I baš taj drugi put već su imali, kazao je Fain, 30 posto stranih gostiju. Danas su oni donijeli ugođaj ljeta.

Stranci idu tamo gdje domaći dolazi, formula je koju je Tome Fain kao čovjek od ugostiteljstva i turističkih putovanja, odavno spoznao. Svejedno dok smo razgovarali telefonom dva sata nakon otvaranja i sam se čudio tolikom dolasku stranih turista.

Uz dosadašnje sudionike Zadar Street Food Festival, novi su Bek is plant based, samo za zadarsko festivalsko izdanje te Aperol Spritz Lounge - idealno za pijuckanje u ležaljkama uz more.

I tako sve do 8. svibnja, osim u ponedjeljak i utorak. Ostalim radnim danima festival, koje je idealno mjesto za poslijepodnevni zalogaj, otvoren je od 16 do 24 sata, a vikendom od 11 do ponoći.