Posljednje nedjelje u svibnju Zadar će biti domaćin velikog glazbenog događaja elektroničke glazbe - Amnesia Take Over Croatia 2022. Riječ je o festivalu koji je prošle godine zbog pandemije prvi put iskoračio iz svoje standardne destinacije na Ibizi, a kako je dolazak u Zadar bio pun pogodak ove godine vraća se u još jačem izdanju.

Četiri dana festival će se održavati na plaži Zrće u Novalji, a peti, odnosno prvi - warm up dan - priredit će se na Pozdravu Suncu. O tom događaju danas su na konferenciji za novinare govorili direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka i Drago Vukelić, direktor Amensia TOC Festivala.

- Svake godine donosimo nešto novo i drugačije, a od izvođača možemo istaknuti Patricka Topinga, Marca Faraonea i Lauren Ko Sung. Zadar smo dodali kao lokaciju koja je idealna zbog svoje turističke i kulturne vrijednosti, kao cjelodnevni experience uz jedan od najljepših zalazaka sunca na svijetu, rekao je Vukelić.

Svakog dana očekuje se oko 5.000 posjetitelja, koji dolaze uglavnom iz Velike Britanije, Španjolske, Francuske i Italije. Ta činjenica, kao i dostupnost Zadra putem avionskih linija, bila je primamljiva za nastavak suradnje direktoru TZ Mariju Paleki.

- Sunset Festival koji smo organizirali prošle godine bio je pun pogodak, zbog čega nastavljamo suradnju. Ovo je fantastična prilika da se pozicionirano kao destinacija privlačna mladima te da u budućnosti organiziramo još i veće evente, rekao je Paleka

Dodao je kako će se financiranje festivala nasloniti na lanjski iznos od oko 200 tisuća kuna, što bi u sljedećim godinama moglo i rasti.

- Svi vapimo za dobrim događanjima, ovo je jedan od onih koji bi trebali popraviti krvnu sliku Zadra, najavio je Paleka.