Zadnjeg dana Karnevala 2022. na Radiju 057 u velikim Karnevalskim minutama, posvećenima ujedno i najavi jednog karnevala, gost nam je predstavnik vrških maškara Šime Stojak.

Iako su se trebali održati u subotu, orkanska bura odgodila je zabavni i glazbeni program te će se on ipak održati na pokladni utorak kojim se ujedno i opraštamo od ovogodišnjih karnevalskih zbivanja.

- Maškare postoje već dugi niz godina u Vrsima, ali službeno, u modernijoj verziji, odvijaju se 33. put. Cijela manifestacija događa se na našoj Vrškoj gusterni, spaljivat ćemo Juru, a za to vrijeme zabavljat će nas Mambo bend iz Zadra. Također, cijelo događanje zaokružit ćemo nagrađivanjem najboljih maski i natjecanjem "Čija frita mirita". To inače radimo u sklopu Adventa, ali ove godine natjecanje za najbolju fritulu prebacili smo na karneval. Očekujemo vrlo dobru zabavu, rekao nam je Šime.

Zašto baš Jure, pitali smo ga.

- Dugogodišnja tradicija u Vrsima je da će čitanje presude i spaljivanje Jure, kojeg se tereti za sve loše što je zadesilo Vrsi u prethodnoj godini, odraditi Bog mora. Tradicija je to nastala iz čista mira, nekakvog dišpeta, pojasnio je.

Ove godine tradicionalna povorka nije organizirana zbog epidemioloških mjera koje su još uvijek na snazi. Ipak, bilo tko da dođe danas popodne u Vrsi na ludu karnevalsku zabavu s početkom u 18 sati, dobrodošao je!