Zadrani svih generacija sinoć su pokazali da rock još u njima živi. A oživjela ga je Rock The Opera, glazbeni spektakl koji je sinoć u Višnjiku izveden pred više od dvije tisuća Zadrana koje je razgalila izvedba rock-hitova Zagrebačke filharmonije i solista.

Uz sjajnog mladog glazbenika, Dina Jelusića koji je uglavnom komunicirao s publikom, Zadrani su na pozornici imali i svoju rock legendu. Gitarist Vedran Božić, rođen prije 74 godine u Zadru u kojem je završio i gimnaziju, pokazao je zbog čega istinski rokeri imaju svoje sljedbenike.

Božićevi riffovi na gitari i njegovo držanje na pozornici bili su dostojni u svakoj izvedbi izabranog repertoara. Publika se sinoć uživjela u rock koncert na jedan novi način, pjevali su i plesali, tražili još i s osmijehom pokazali koliko im je takav glazbeni doživljaj bio za „dušu i tijelo".

Rock The Opera osmislio je njemački dirigent Friedemanna Riehle, a premijerno je izveden u Bečkoj operi.

Izvela ga je Zagrebačka filharmonija uz Vedrana Božića na gitari, Martina Petračića na basu, Marka Lazarića na bubnjevima i Danka Krznarića na klavijaturama te jedna britanska (Leanne Jarvic), a druga češka pjevačica (Markéta Poulíčková) kojoj Dino Jelusić u predstavljanju nije znao ime.

Na repertoaru je možda bilo malo previše Queena, ali sve su skladbe Deep Purplea, U2, Led Zeppelina, Rainbow, Pink Floyda, AC/DC... bile za pet.

Nakon nastupa u Splitu, kreatori Rock The Opere, otputovali su iz Višnjika jer večeras će se prašiti u Lisinskom, kao što je sinoć to bilo u Krešinom domu.

Naš fotograf Tomi Burčul u foto - galeriji prenosi sjajnu atmosferu sa Višnjiku.