Još je samo jedan dan ostao do "najluđe noći u godini", koju građani nakon prošlogodišnje stanke ponovno mogu provesti na organiziranim dočecima. Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite potpisao ublažavanje mjera, čime je zabava produžena do 2 sata u noći, sa svojim programom za doček nove 2022. godine izašao je sve veći broj zadarskih ugostitelja. Za one koji još uvijek nemaju odgovor na pitanje "gdje za Novu", donosimo pregled njihovog programa.

Guma bar na Kalelargi priprema "Mashup Special", a Svarog bar na Trgu pet bunara miks strane i domaće glazbe uz nastup dva DJ-a. U susjednom lounge & baru Ledana potvrdili su nam kako ove godine zbog nedostatka uvjeta neće imati organizirani doček. Novogodišnjeg programa nema ni u Arsenalu kao ni u Saturnusu, koji su također godinama bili među popularnijim odredištima za Staru godinu.

S druge, provod neće izostati u Varoši, s obzirom na to da su popularni kafići Kult i Dišpet potvrdili doček na zajedničkoj terasi. U novogodišnjoj noći glazba će odzvanjati i s dvije lokacije na Obali kralja Tomislava. Butler Gourmet&Cocktails Garden za atmosferu je angažirao pjevača Milana Terzu i njegov band, dok je susjedni Opera club Zadar najavio nastup mladog hrvatskog DJ-a i producenta imena VRXX.

S druge strane obale uvale Jazine, pjevat će popularni splitski pjevač Giuliano sa svojim Diktatorima. Uz njih goste u restoranu Harbor - Cookhouse & Club svojim izborom glazbe zabavljat će i resident DJ Tommy The Deejay. Susjedni Hype bar također je otvorio rezervacije za doček uz DJ-a.

Za atmosferu u konobi Berekin iznad Ulice Hrvatskog sabora bit će zadužen Tamburaški sastav Korak, dok će u njihovom Wedding & Event Resortu u Poslovnoj zoni Lonići svirati Tempo band. Uz odličnu glazbu i obilje hrane, iz Berekina su najavili i raskošan vatromet.

Vatromet će u ponoć obasjati i nebo iznad konobe Kamen u Crnome gdje nastupaju Igor Cukrov sa svojim bendom Fortis te DJ Angelo. Od ugostitelja s Borika program za "najluđu noć u godini" potvrdio je Famous Beach Bar & Grill s nastupom zagrebačkog banda Bailando. Svoj prvi doček priprema i restoran Gagi`s, koji je ove godine otvoren na Putu Murvice. Njihovi gosti otpratit će 2021. godinu uz poznatog zadarskog DJ-a Matu Kokića.

Kao i na svemu ostalome, poskupljenje je vidljivo i na ulaznicama za provod u zatvorenome, koje se kreću i do 700 kuna, ovisno o paketu ponude. U klubovima / kafićima u kojima je ulaz slobodan poželjna je rezervacija mjesta. Naime, svim ugostiteljskim objektima zajednički je ograničen broj ulaznica, a kod dijela njih ulaznice su tako "isparile" danima prije Stare godine. S obzirom na epidemiološke mjere u vidu Covid potvrda, pojedini su u svoju ponudu uvrstili i brzo antigensko testiranje na ulazu.