Ekonomsko-birotehnička škola Zadar predstavlja projekt EBTŠ Božićni bend 2021 - Ljubav & Sloga koji je započeo idejom profesorice Kristine Kojić Pavin.

Od zamišljenog božićnog jinglea u suradnji profesorice Kristine Kojić Pavin i profesora Jakova Šute iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar s profesoricom Nadom Smoljan iz Glazbene škole Blagoje Bersa - Zadar, kao i učenika dviju zadarskih srednjih škola Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar i Klasične gimnazije Ivana Pavla II., stvorena je originalna božićna pjesma uz scensku izvedbu.

Ideja projekta bila je stvaranje nečeg novog i kreativnog, poticanje učenika u glazbenom, umjetničkom izričaju u prigodi proslave Božića, velikoga kršćanskoga blagdana te završetka prvoga polugodišta školske godine 2021./2022. Osim stručnog, profesorskog poticanja kreativnosti učenika, afirmirala se želja učenika za stvaralačkim radom, u kontekstu čega su svi sudionici ovog projekta htjeli proširiti ugodno blagdansko raspoloženje i pridonijeti čaroliji Božića. 

Poslušajte ovu pjesmu koja će vas prožeti božićnim duhom!

Tekst pjesme pisale su učenice Magdalena Dražić i Nina Antonina. Glazbu je skladala profesorica Nada Smoljan iz Glazbene škole Blagoja Berse - Zadar, glavni vokali su učenice Magdalena Dražić i Nina Antonina. Prateći vokali su profesor Jakov Šuto, učenici Hrvoje Jurica, Lucija Pedišić, Petra Glavan i Niko Nikić. Za klavirom je profesorica Nada Smoljan, a na gitari je učenik Marko Bralić. Ton majstor je Matej Mitrović iz Centra za kreativne industrije INOVAcija gdje je skladba i snimana. Cijeli projekt vodila je profesorica Kristina Kojić Pavin.