Uz taktove najljepših dalmatinskih pjesama i mirise domaće spize, otvoren je Vrški Božićni šušur. Lampice, kojih je bilo preko pet stotina te razni ukrasi pretvorili su trg Kolište u božićnu oazu zabave i šušura. Za glazbeni dio programa pobrinuo se zadarski pjevač Đani Maršan, koji ovog adventa ima pune ruke posla diljem županije.

- U Zadarskoj županiji nije bilo baš uobičajeno da se advent obilježava zabavnim događanjima osim u Zadru, kao središtu. Kao glazbeniku mi je jako drago što i općinska središta organiziraju koncerte za svoje mještane, već sam na nekoliko mjesta nastupao sa svojim prijateljima iz klape Munita, a ako nas vrijeme posluži zaključit ćemo advent nastupom na sam Božić u Zadru, rekao je Maršan i dodao kako se još dobro sjeća nastupa u Vrsima krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća.

- Vrsi mi nisu strane, nastupao sam ovdje na početku svoje karijere, krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća - znači prije četrdesetak godina. U Vrsima sam uvijek bio lijepo ugošćen, drago mi je što su i mladi prepoznali kvalitetu mojih pjesama i što su me pozvali da otvorim adventski program, istaknuo je Đani Maršan, koji i u osmom desetljeću života vokalnim sposobnostima oduševljava publiku koje u Vrsima nije nedostajalo. 

Brojni posjetitelji su, unatoč niskim temperaturama, pristigli i iz drugih, susjednih naselja, ali uz ples i brojne kuhane napitke, nitko nije mislio na hladnoću. Direktorica Turističke zajednice Općine Vrsi, Rafaela Maraš ističe kako je program organiziran zajedničkom suradnjom Općine Vrsi, TZ-a te komunalne tvrtke.

- Božićni šušur organiziran je suradnjom Općine Vrsi i TZO Vrsi uz neizostavnu podršku komunalne tvrtke Vrsi infrastruktura. Adventsko vrijeme je najljepše doba u godini te smo se potrudili obogatiti ga glazbenim programom uz druženje naših mještana na Kolištu, kazala je direktorica Maraš.

Program Vrškog, Božićnog šušura trebao se nastaviti i u idućim danima, ali nažalost zbog najave loših vremenskih uvjeta i obilne kiše, događaji predviđeni za danas te 26., 27. i 28. prosinca se otkazuju, a o novim terminima javnost će biti pravovremeno obaviještena.