U subotu, 18. prosinca u Benkovcu je održana 5. Javna kampanja manifestacija socijalne inkluzije kroz sport.

Kampanja je jedna u nizu aktivnosti projekta „Sudjeluj - poticanje socijalne inkluzije kroz sport". Peta kampanja pripremljena je u božićnom duhu. Projektni tim je pripremio potragu za sportskim vilenjacima.

Svaki vilenjak predstavljao je određenu grupu sportova ili aktivnosti. Tako smo imali „loptačkog vilenjaka, vilenjak s lukom i strijelom, vilenjaka s vježbama vlastitim tijelom, pa čak i lažne vilenjake. Vilenjaci su se razbježali po centru Benkovca od Trga domovinske zahvalnosti, Tržnice pa do šetnice. Djeca su marljivo tražila vilenjake, ispunjavala sportske aktivnosti te skupljala pečate od svakog vilenjaka. Nakon skupljenih svih pečata pridružili su se roditeljima i ostalim sudionicima na Trgu domovinske zahvalnosti gdje je organizirana dodjela darova. Projektni tim je pripremio i 50 metarski papir na kojem su djeca mogla crtati i ostavljati vlastite utiske kampanje. Nakon završetka potrage za vilenjacima djeci su podijeljeni pokloni. Kampanja je završila zajedničkom pjesmom velikih i malih, starih i mladih na radost gradu Benkovcu.

Projekt SuDjeluj započeo je u travnju 2020. godine a završava u travnju 2022. Kroz projekt su do sada uspješno provedene pet kampanje socijalne inkluzije kroz sport, informirana je javnost putem medija, tiskani su promo materijali, nabavljena je potrebna oprema i rekviziti, kompletno je opremljeno vanjsko vježbalište. Kroz projekt se konstantno provode radionice s ciljnim skupinama koje uključuju starije od 54 godine, mlađe od 25 godina, osobe u dobi od 25 do 29 godina uključujući i 29. godinu, te mlađe od 25 godina s poteškoćama u razvoju.

Održanu 5. kampanju pripremili su nositelj projekta: Društvo sportske rekreacije „Talent" iz Benkovca i partneri projekta AGRRA Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije i Hrvački klub Zadar. Projektni tim SuDjeluj čine: Vladimir Menčik (koordinator za strateško komuniciranje), Nives Lebo (koordinatorica za rad s ciljnim skupinama), Senad Salihović (osoba za rad s mladima) i Matej Mikulić (voditelj projekta). U pripremi programa kampanje uz projektni tim sudjelovali su Matej Lebo (predsjednik Društva sportske rekreacije „Talent"), Ivana Dević (zamjenice ravnatelja AGRRA-e) te mnogobrojni volonteri.

Projekt SuDjeluj nastavlja sa svojim aktivnostima koje uključuju još javnih kampanja na kojima ćemo se zajedno igrati, zabavljati i učiti. Veselimo se vašem dolasku, poručuju iz AGRRA-e.

Projekt SuDjeluj-poticanje socijalne inkluzije kroz sport UP.02.1.2.01.0061 financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.499.900,00 HRK, 100 % financirano sredstvima EU.