NOVO Iz TZ-a su nam javili kako su ubrzo nakon objave dobili mail od menadžerice Tonija Cetinskog koja je zbog novonastale situacije još jednom potvrdila njegov nastup na Adventu u Zadru za 22. prosinca.

RANIJE

Pjevač Tony Cetinski na svojem se Facebook profilu oglasio povodom najave njegovog skorašnjeg koncerta na Adventu u Zadru, a u objavi naglašava kako ugovor s organizatorom nije potpisan te da odbija nastupiti pod uvjetom pokazivanja Covid potvrda.

- Dragi svi, već se naveliko najavljuje moj nastup 22.12. na Adventu u Zadru, a da prilikom poziva nitko nam nije spomenuo COVID potvrdu koju je navodno potrebno pokazati prilikom ulaska na Advent na otvorenom prostoru! Ugovor nije potpisan i niti ću ga pristati potpisati ukoliko u istom neće pisati da famoznu potvrdu neće tražiti jer naš obraz još uvijek nije na prodaju unatoč potrebama za radom i prihodima kojima hranimo svoje obitelji! Moji suradnici (15 obitelji) koji su uvijek dio pogona i našeg djelovanja na svim koncertima, moja publika i moja malenkost bi bili presretni zasvirati i pjevati kao i bezbroj puta prijašnjih godina u Zadru, volimo dolaziti i zabaviti se u tom divnom gradu, ali eto ponavljam: "COVID POTVRDA NA NAŠIM KONCERTIMA NIJE U SKLADU SA NAŠIM ŽIVOTNIM UVJERENJIMA I NE ŽELIMO BITI KUPLJENI JUDINIM ŠKUDAMA KAKO BI PROMOVIRALI, A KAMOLI PODRŽALI SPROVOĐENJE VEĆ SPOMENUTE POTVRDE", objavio je Cetinski.

Podsjetio je kako su iz istog razloga ovo ljeto otkazali cijelu turneju u Sloveniji.

- Nije bilo lako jer novac je svima potreban, ali eto nas, guramo nekako i živi smo i zdravi, hvala dragom Bogu. Tko se u Boga uzda, gladi se ne boji! Ostalim ljudima i kolegama koji nastupaju, zabavljaju se i takva ih odluka ne smeta želim lijep provod i blagoslovljene blagdane. Mi ćemo strpljivo čekati u nadi da ova noćna mora prođe pa da se zabavljamo kao humani ljudi bez podjela i predrasuda te nepokolebljivi pred svojom jednako karakternom publikom. Ima nas više nego što neki misle ili bi željeli da nas bude! BLAGOSLOVLJEN I ČESTIT BOŽIĆ SVIMA ma gdje bili, voli vas vaš Tony, napisao je Cetinski na svojem profilu Toni Cetinski - Freedom - Buđenje, stanici koju je nedavno otvorio kako bi izbjegao miješanje glazbe sa društvenim pitanjima.

Očitovanje smo zatražili od direktora Turističke zajednice Grada Zadra, Marija Paleke:

- Nemam komentara na tu objavu. Mi imamo dogovor s gospodinom Cetinskim, nastup je zasad potvrđen, ne bi izlazili s tom informacijom da nije, rekao je Paleka najavljujući priopćenje za medije u kojem će objaviti sve detalje programa.