Uz epidemiološke mjere službeno otvorenje manifestacije Advent u Zadru nije poslužilo ni vrijeme, zbog čega se večeras na trgovima Petra Zoranića i Pet bunara okupio manji broj građana koji su dočekali povratak adventskih kućica nakon dvije godine.

Bez obzira na kišu i otkazani koncert Pips, Chips & Videoclipsa, gotovo svi ugostitelji otvorili su vrata svojih kućica, a stolovi su se u jednom trenutku popunili, dok je glazbeni blagdanski ugođaj dočarao DJ Davor.

- Unatoč lošem vremenu vladalo je veselo raspoloženje, poručuju organizatori.

Prognoza ne izgleda obećavajuće ni za subotu kada je na rasporedu nastup zadarskog benda Rockatansky. U nastavku programa na pozornici će se izmjenjivati poznata glazbena imena poput Daleke obale, Bang Bang Banda, Nene Belana i njegovih Fiumensa, Massima Savića, grupe Forum, grupe Cambi, Đani Maršana te ekipe iz TV emisije A strana Vjeko Ključarić, Eni Jurišić, Dino Purić, Bruna Oberan.

Podsjetimo, sajam će biti otvoren od 17 do 24 sata, dok tijekom jutarnjih sati, osim za Badnjak i Silvestrovo, kućice neće raditi. Organizatori Adventa u Zadru su Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Tržnica Zadar, koji će se truditi organizirati koncerte u drugom terminu u slučaju lošeg vremena, poput onog današnjeg. Sve informacije o programu i eventualnim promjenama pratite na službenoj web stranici www.advent.zadar.travel i Facebook profilu pod nazivom „Advent u Zadru - Đir po gradu".

Prostor adventskog sajma je zbog epidemioloških mjera ograđen i osiguran, a ulaz je moguć samo uz Covid potvrde. Za sve one koji je nemaju, kod Providurove palače organizirano je i mjesto za brzo antigensko testiranje na Covid-19 po cijeni od 50 kuna.