Otvorenje Zimskog parka na Višnjiku krenulo je sramežljivije nego se očekivalo - iako su u ŠC Višnjik napravili sve kako bi osigurali snježne i ledene uvjete na sanjkalištu, skijalištu i klizalištu, radni dan i početna inertnost učinili su svoje. Na skijalištu je bilo nekoliko skijaša (doduše i kapacitet skijališta je tek osam osoba), dok je na klizalištu bilo nešto bolje, što ne začuđuje s obzirom da su Zadrani proteklih godina već svladali osnovne vještine na klizaljkama. Sa skijama bi moglo ići malo teže... Uz kraće kašnjenje program su otvorili članovi studentske a-capella skupine A.K.A. Crescendo.

Projekt je ostvaren u suradnji sa slovenskim "Elanom", koji je omogućio cjelokupnu konstrukciju, ali i svu opremu za mališane željne učenja zimskih sportova. Čak 120 kubika sitnog leda za skijalište osigurala je domaća tvrtka, "Pelagos net farma" u vlasništvu generala Ante Gotovine.

Osim na klizalištu i sanjkalištu posjetitelji su vrijeme mogli provesti na ugostiteljskoj šetnici s adventskim kućicama, u luna parku Madi ili na sajmu knjiga u VIP salonu.