Najbolji europski Tribute to Queen band, "Queen Real Tribute", iza kojih su velike turneje po Kini, Južnoj Koreji, Rusiji i gotovo cijeloj Europi, nastupio je u subotu na zadarskom Forumu u sklopu festivala Queenvention "Three + One".  Bend čine pjevač Ivan Ristanović, Nenad Bojković na gitari, basist Ivan Đerfi i bubnjar Radoš Ćapin. Profesionalni glazbenici iz Beograda i veliki zaljubljenici u britanski rock band okupili su se 2006. godine.

Jedan od gostiju koncerta bio je Michelle Luppi, član legendarnog benda Whitesnake, koji je s Queen Real Tribute-om izveo nekoliko skladbi grupe Queen i Whitesnakea, kao i aktualnu pjesmu Human Touch, posvećenu društvenoj situaciji tijekom COVID-19 krize. Na pozornicu se popela i zadarska sopranistica Nela Šarić, koja je i na prijašnjim gostovanjima u duetu s Ivanom Ristanovićem pjevala "Barcelonu", utjelovivši glas Moserrat Caballe.

Naravno, izvedeni su bezvremenski hitovi kao što su "Don`t Stop Me Now", "A Kind of Magic", "Under Pressure", "Another One Bites the Dust", nisu izostale ni "I Want to Break Free" i "Bohemian Rhapsody", a na kraju se uglas pjevala nezaboravna "Radio Ga ga", "The Show Must Go On" i "We Will Rock You".

Kako su ljubitelji Queen-a i pop kulture 80-ih uživali u večeri za pamćenje, pogledajte u fotogaleriji Saše Čuke!