U subotu se održao XX. oldtimer moto rally „100 kilometara Zadra" koji se kao rally natjecateljskog karaktera bodovao za Prvenstvo HROS-a.

Nakon ispita spretnosti i točnosti pokraj novih prostorija Kluba na adresi Kažimira Zankija 4, sudionici su se u organiziranoj vožnji pod pratnjom policije odvezli na Pozdrav Suncu odakle su se nakon zajedničke fotografije uputili u Biograd na Moru na podjelu nagrada i priznanja.

Najuspješniji vozač Oldtimer kluba Zadar bio je Loren Kubaska s osvojenim prvim mjestom, što njemu i nije nepoznanica jer se sa svojom Vespom iz 1965. godine dovezao na isto postolje i prije dva tjedna, u Karlovcu. Upravo je u Karlovcu i počela sezona natjecanja, nakon prošlogodišnje stanke.

- Osim Lorena, tu je bio i naš član Krešimir Kale, inače Šibenčanin, koji se smjestio na drugo mjesto sa svojom Yamahom XS 1100 iz 1980. godine. A na trećem mjestu, isto vrlo važnom za naš Klub, slavio je Elvis Matešić vozeći Suzuki GS 400. Takav uspjeh nisu ponovili u subotu, ali su svojim sudjelovanjem na natjecanju donijeli vrijedne bodove Klubu i učinili ostatak natjecateljske sezone još neizvjesnijim. Da stvar još bude napetija tu je i problem odlaska na natjecanja u druge gradove jer naša gospoda u najboljim godinama na dva kotača nisu za daleka putovanja zbog svojih skromnih karakteristika. Tada u pomoć uskaču ostali članovi koji svojim prikolicama i kombijima olakšavaju put do odredišta. Naravno, imamo i vozače s jačim i nešto novijim motorima koji su po svojem datumu proizvodnje prešli u stariju gospodu, ali se još uvijek mogu nositi s tempom današnjeg prometa i odlaze vožnjom na natjecanja, ističe Siniša Pavić, predsjednik OTK Zadar.

Interes za natjecanja postoji jer se svake godine broj vozača povećava pa se na „100 kilometara Zadra" prijavilo čak njih 29 iz različitih gradova (Ivanić Grad, Karlovac, Ogulin i Zadar). Konkurencija se samim time zaoštrava čemu pridonose i mladi vozači koji tek otkrivaju svijet oldtimera.

- Oldtimer scena u Europi i svijetu postala je neizostavan dio turističke ponude. Riječ je o izložbama, sajmovima, brojnim susretima i rally-ima. Zanimanje raste pa se shodno tome i radi na novim idejama kojima bi upotpunili tu ponudu i dali svoj pečat vremenu u kojem živimo. Cilj nam je što više se približiti našem gradu i na neki način upotpuniti turističku ponudu Grada Zadra. U ovom trenutku OTK Zadar broji više od 80 članova. Dobar dio članova održava i gradi klub uz nesebično odricanje, uz podršku i ostalih, malo manje aktivnih članova. I tako već ili tek 20 godina jer u dobrom društvu vrijeme brzo prolazi, zaključuje Pavić.