U danima kada je otkazivanje velikih događanja naša svakodnevica, organizatori Vaicanto festivala poručuju "Don`t stop us now!" i potvrđuju održavanje centralnog događaja festivala - open air koncerta na zadarskom Forumu, na kojem će nastupiti "Queen Real Tribute" band. Komorni orkestar ipak neće pratiti bend iz tehničkih razloga povezanih s mjerama.

Organizatori idu korak dalje i nude jednu nesvakidašnju novost - svim posjetiteljima koji nemaju COVID putovnicu ili potvrdu o preboljenju virusa, uz kupljenu kartu za koncert omogućavaju besplatan brzi antigenski test, a sve kako bi potvrdili svoju želju da u koncertu uživa što veći broj ljubitelja Queen-a i pop kulture 80-ih.

"Queenvention 2021. - Three + One" održat će jedinstven program sa gostovanjem vrhunskih svjetskih umjetnika. Uz najbolji europski Tribute to Queen band, "Queen Real Tribute", iza kojih su velike turneje po Kini, Južnoj Koreji, Rusiji i gotovo cijeloj Europi, jedan od gostiju koncerta bit će i Michelle Luppi, član legendarnog benda Whitesnake, koji će sa Queen Real Tribute-om izvesti nekoliko skladbi grupe Queen i Whitesnakea, kao i aktualnu pjesmu Human Touch, posvećenu društvenoj situaciji tijekom COVID-19 krize.

- Postoje pravila i mjere kojih se mi kao organizatori, ali razne druge djelatnosti trebaju pridržavati kako bi se normalan život mogao odvijati koliko god on u ovom trenutku izgledao nenormalno. Smatramo da večina ljudi ionako zadovoljava kriterije vezane uz mjere. Za sve ostale smo omogućili besplatna testiranja kako bi prisustvovali koncertu, a da pritom poštujemo njihovu odluku po pitanju cijepljenja i Covid potvrda. "Show must go on", rekao bi Freddy, a mi smo tu da omogućimo da se taj show i održi, rekao je organizator Borut Gatara. 

Prostor gledališta na Forumu bit će postavljen u više odvojenih zona, u skladu sa odredbama o načinu održavanja javnih okupljanja.

Karte su preko sustava Eventim dostupne na linku.