U Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu večeras će se održati izbor Miss Universe. Nakon što je prošle godine za najljepšu djevojku izabrana Zadranka Mirna Naiia Marić, ove godine među 15 finalistica su tri djevojke iz Zadra i jedna iz Privlake. Pobjednicu očekuje i mnogo vrijednih nagrada, među kojima je i stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa za 4-godišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 eura.

U glazbenom dijelu izbora, koji će se moći pratiti na live streamingu portala Jutarnji.hr. nastupit će Maja Bajamić i Jacques Houdek.

KLARA KOKIĆ, 23, Zadar
Visina: 176 cm
Obrazovanje/stečeno zvanje: Završila Ugostiteljsku školu u Zadru
Strani jezici: engleski
Klara je izuzetno ponosna na svoju samostalnost, upornost, predanost i hrabrost. U slobodno vrijeme voli družiti se s prijateljima ili čitati knjige. Kao Miss Universe Hrvatske želi se zalagati za prava i jednakost žena u društvu.

 

LORENA MUSTAĆ, 22, Privlaka
Visina: 176 cm
Obrazovanje/stečeno zvanje: završila preddiplomski studij Primijenjene ekologije u poljoprivredi na Sveučilištu u Zadru; studira na diplomskom Studiju genetike i oplemenjivanja životnija na Agronomskom fakultetu u Zagrebu
Strani jezici: engleski

Lorena u slobodno vrijeme najviše voli biti sa svojom obitelji i prijateljima, čitati knjige, rolati se i šetati. Po završetku studija željela bi baviti se genetikom, tj. primjenom temeljnih bioloških znanosti u oplemenjivanju produktivnih i reproduktivnih svojstava u očuvanju ugroženih vrsta i pasmina životinja te jednoga dana otvoriti i svoju tvrtku u Hrvatskoj i sa iskustvom iz inozemstva prenijeti znanje iz područja animalne genetike.
Kao Miss Universe Hrvatske želi se zalagati za zaštitu od cyberbullyinga i osvijestiti mlade ljude da ono što se prikazuje na društvenim mrežama nije odraz realnosti i sreće.

 

ANAMARIJA RADULIĆ, 20, Zadar
Visina: 180 cm
Obrazovanje/stečeno zvanje: studira psihologiju na Filozofskom fakultetu u Mostaru
Strani jezici: engleski, talijanski

Anamarija je jako ponosna na napokon položen ispit iz vožnje i završenu prvu godinu psihologije, budući da uz studij još i radi. U slobodno vrijeme voli crtati i šminkati, a ljeti koristi svaki slobodni trenutak za odlazak na otok i duge šetnje jer obožava provoditi vrijeme u prirodi i na čistom zraku.
Kao Miss Universe Hrvatske željela bi pomagati djeci s posebnim potrebama te promovirati Hrvatsku i njene prirodnu i kulturnu baštinu.

 

MAGDALENA JURIČ, 21, Zadar
Visina: 193 cm
Obrazovanje/stečeno zvanje: studentica strojarstva na California State University Northridge Los Angeles
Strani jezici: engleski, njemački

Magdalena voli pomagati životinjama i ljudima, spašavati napuštenih i odbačenih životinja. Voli se fotografirati, snimati, davati intervjue, baviti se manekenstvom; voli sanjati, adrenalin i brze aute, putovanja, vožnu biciklom i izlete. Profesionalno se bavi odbojkom i Cross-Fitom. U budućnosti se vidi s obitelji od 4 djece i punom kućom ljubimaca, ali i s karijerom u modnoj industriji te pomaganju i humanitranim akcijama u Africi.
Kao Miss Universe Hrvatske želi se boriti protiv diskriminacije svake vrste, za adolescente koji pate od PTSD-a i depresije budući da je i sama prošla kroz iste probleme. Također bi se željela zalagati za djevojke i djevojčice u Africi koje se obrezuje na okrutan način, iako postoje zakoni koji to zabranjuju.