U godini koja nikako nije bila naklonjena umjetnicima i umjetničkom izrazu, a posebno glazbenicima, glazbeni studio Libreto i dječji zbor Libretići su uspješno priveli kraju i jednu takvu - turbulentnu, nepredvidivu i punu izazova.

Napravili su to na vrlo originalan način - premijerom spota za svoju novu pjesmu pod znakovitim nazivom - "U srcu svom", objavljenim na YT kanalu glazbenog studia Libreto. Autori teksta pjesme su Irena Ivetić i Ivana Begović, glazbu supotpisuju Ivana Begović i Dinko Habuš, dok je za cjelokupni auditivni, vizualni i producentski dio bio zadužen Marin Ćuto.

- Raditi nismo mogli na svoj poznati, ustaljeni način, pa smo bili primorani biti kreativni i snalaziti se na sve ove postojeće - održavali smo satove preko ZOOM platforme, koristili smo brojne druge aplikacije za komunikaciju i povezivanje, pjevali smo fizički udaljeni jedni od drugih, s vizirima i maskicama, dijelili grupe u svega nekoliko djece u jednoj, išli van, u prirodu.... Ali, ono što je najbitnije istaknuti - mi nikada nismo prestali sa svojim radom, naša je ljubavno - glazbena nit ostala čvrsta i održiva. Otporna na sve snažne udarce izvana. Održali smo obećanje svojim pjevačima kako ih nikada nećemo ostaviti i kako će oni svoje satove dobiti - ponekad nismo niti znali u kojem obliku, ali da do prestanka rada ne može i ne smije doći. U vremenima kada su djeca pod ogromnim emocionalnim i psihološkim pritiscima, sa svih strana, kada im je doslovno uzet komadić djetinjstva, trudili smo se biti tu za njih kao učitelji, mentori, a prvenstveno - ljudi, uz to da znaju da su njihovi prijatelji pjevači iz Libretića u svakom trenutku tu i da mi, bome, ne idemo nikamo, niti to ikada imamo namjeru učiniti, uz smiješak dodaje Ivana, jedna od umjetničkih voditelja zbora, uz svoga supruga Dinka.

A zašto je baš došlo do snimanja pjesme "U srcu svom"?

- Upravo zato što ona govori o iskonskoj potrebi djece da budu okružena svojim učiteljima i vršnjacima u školi jer je pohađanje iste njihova elementarna, nasušna i neotuđiva potreba. Pjesma "U srcu svom" zapravo slavi ljepotu i čaroliju dječjeg slobodnog, radosnog i nesputanog druženja i interakcije, njihovu ljubav prema školi, igri, vršnjacima, druženju u radosti i veselju...zapravo sve ono što im je u ovim vremenima tako često bivano oduzeto i zbog čega smo ih mi nastojali utješiti, ohrabriti i motivirati na način da im damo slušalice u ruke, da ih stavimo pred studijski mikrofon, da upalimo kameru... I mislim da smo u tome i uspjeli!

Djeca su uživala radeći i u studiju i na setu, na nekoliko prekrasnih zadarskih lokacija, dominantno ispred Osnovne škole Bartula Kašića.

- Snimali smo u više etapa i navrata, a sve pod budnim okom i iza kamere našeg dragog prijatelja, kolege i suradnika, Marina Ćute koji je s nama bio ispred Osnovne škole Bartula Kašića, na Baninama, na 5 bunara, na Pozdravu Suncu, kod jedne djevojčice u stanu jer su nam bili potrebni i ti kadrovi... Čitav je spot protkan idejom dječje igre koja nikada ne smije prestati i kojoj moramo dati krila da potraje zauvijek, govore mentori Libretića.

Koji su daljnji planovi i ciljevi Dječjeg zbora Libretići?

- Osim novih upisa koje uskoro najavljujemo, za zboraše, kao i za soliste, svakako da i nadalje stvaramo najljepše dječje hitove koji će se pjevati godinama, da zadarski Libretići postanu sinonim za pjevanje i pjesmu djece i mladih u našem prelijepom Zadru, da što više djece i mladih prođe kroz naš Studio i osjeti čari vježbanja pjevanja, scenskoga pokreta, boravka u studiju, glume na sceni i pred kamerom te da odgajamo generacije zdrave, sretne, opuštene, nasmijane, glazbeno obrazovane djece kojima je scena drugi dom, a njihovi se talenti uvažavaju, prepoznaju i njeguju!, kažu nam za kraj Dinko i Ivana.