Koncertna sezona u velikom se stilu vraća u Zadar ove godine - nakon zagrijavanja na Narodnom trgu, koje kreće već večeras koncertom Ante Jeličić Tria & Elene Stela, svakodnevno će se održavati koncerti zadarskih izvođača. U sljedeći petak kreću feštice petkom, koje organizira ured Turističke zajednice grada Zadra u suradnji s Udruženjem obrtnika Zadar, a pod pokroviteljstvom Grada Zadra.

Koncept feštica ostaje nepromijenjen i nudit će ugodnu atmosferu i klapsku pjesmu u povijesnoj jezgri grada. Građani Zadra i gosti imaju priliku uživati u ugodnoj ljetnoj atmosferi, klapskoj pjesmi i lokalnoj spizi. Zbog poticanja turističke i zabavne ponude, klape, ulični zabavljači i kafići smiju izvoditi svoje nastupe i biti otvoreni do  ponoći. U petak 25. lipnja nastupit će klapa Donat i Kantaduri.

Prave stvari dolaze u srpnju, u kojemu će u organizaciji Turističke zajednice Grada Zadra na Forumu nastupiti renomirani hrvatski, pa i svjetski glazbenici. U petak 2. srpnja od 21 sat tamo će nastupiti Marko Tolja, a u nedjelju 10. srpnja nastupa Vanna. Od srijede 14. do subote 17. srpnja koncerti će se na pozornici na Forumu održavati svaku večer: 14. srpnja dolazi Urban, 15. srpnja klapa Cambi, 16. srpnja Amira Medunjanin, u subotu 17. srpnja Zorica Kondža te tjedan dana kasnije Miro Ungar.

Najpoznatija svjetska izvođačica sevdaha Amira Medunjanin zasigurno je najveća zvijezda od do sada najavljenih. Kroz rad s profesionalnim skupinama glazbenika i mnogobrojnim koncertima promovira balkansku tradicionalnu glazbu na svjetskoj World Music sceni. Muzički novinar Garth Cartwright naziva ju "bosanskom Billie Holiday" . Dobitnica je, između ostalih, i prestižne nagrade «La plue belle voix feminine 2012» te nagrade «PORIN» za najbolju žensku vokalnu izvedbu u 2020. godini.

U kolovozu bi se trebao održati tradicionalni Vaicanto s obradama grupe Queen, a zatim i na Forumu koncert Tereze Kesovije (19. 8.). Kraj kolovoza za sada donosi dva zanimljiva koncerta: u Muzeju antičkog stakla 22. kolovoza nastupit će Gibonni & Matija Dedić, a u subotu 28. kolovoza ponovno na Forumu Radojka Šverko.

- Naputak Stožera je da se ove godine ne pozivaju građani na maslovna okupljanja, tako da je i naš odabir prvenstveno baziran na kvaliteti, a ne masovnosti. Koncerti će počinjati u 21 sat, kako bi nakon sat i pol, dva sata koncerta posjetitelji mogli još neko vrijeme provesti u ugostiteljskim objektima na Poluotoku, kaže direktor TZ Mario Paleka.