Sjećate li se The Horizonersa? Par iz Zadra koji je putovanja Hrvatskom zamislio nešto drugačije. Doživjeti izbliza sve njene dijelove o kojima drugi pišu. Pritom hoteli, kampovi, apartmani ili krstarenja nisu opcija. Igor Goić i njegova djevojka Sandra Župan poslom su završili na Susku, a kad su već tamo, istražili su ga do u detalje.

Zašto Susak?

- Na Susak nas je odveo posao. Imali smo čast raditi nesvakidašnji projekt koji je spoj glazbenog i "destination" videa. Pisma "Susak je moj lipi" je nastala u studiju kod producenta Tomislava Pehara, na tekst Željke Galić a izvodi je sušćanka Marija Rudić - kazuje za Morski.hr zadarski snimatelj i redatelj, Igor Goić.

- Snimanje je trajalo 4 lipa dana po cijelom otoku, što nam je bilo dovoljno da zagrebemo površinu ljepote, priča i ljudi na ovom otoku.

Ima li kakva zanimljiva anegdota?

- Od drugih zanimljivosti saznajemo i za glasinu o podzemnom tunelu koji vodi od gornjeg sela do kamene obale na zapadnoj strani otoka. Tunel, koji se u Drugom svjetkom ratu koristio za bijeg, je sa seoske strane zabetoniran, pa ovoj intrigi ostaje samo jedan način autentifikacije, a to je pronaći "izlaz" na obali - što je avantura u koju se planiramo upustiti u sljedećem posjetu otoku.

Otok nas je jednostavno oduševio kao i Suščani, a poseban dojam su nam ostavili svjetioničar i njegova obitelj, o kojima više možete saznati na instagram kanalu "SusakLife". Definitivno se vraćamo u manje radnom, a više iatraživačkom aranžmanu čim stignemo - kažu Sandra i Igor.