Iskusni zadarski glazbeni Pave Ruić, nekadašnji član benda Postolar Tripper, izdao je pod svojim umjetničkim imenom Peublo Ruiz prvi samostalni singl "Pametnom dosta", u kojim izriče kritiku društva s humorističnim pristupom, ali oštrim stavom.

Zaprepašteni situacijom koja nam se svima događa u posljednje vrijeme, "kako" i "zašto" postala su pitanja svakodnevnice pa nije ni čudo da je "korona situacija" postala inspiracija za pjesmu.

- Ova pjesma je nastala najspontanije na svijetu. Naime, prijatelj iz djetinjstva s kojim sam slabo i nikako bio u kontaktu mi je kao iz vedra neba poslao u FB inbox tok misli koji su se rimovali. Zasigurno mu se učinilo da bi se to moglo uglazbiti. I tako čitam tekst, vidim rima štima, interesantan odabir riječi, pa sam počeo iz toga njegovog napisanog izvlačiti stihove, ono što mi se učinilo zanimljivim, kaže Ruić aka Ruiz.

"TV od boje, meso od soje, magnetska rezonanca, socijalna distanca... Smilovao nam se svemogući stožer i otpustio nam mjere naše", pjeva Pueblo, a evo kako to izgleda u video spotu.