Pobjednica festivala zabavne glazbe Darfest 2020. prema ocjenama žirija Anđela Tadić iz okolice Benkovca i trećeplasirani Jure Lubina, Hvaranin sa zadarskom adresom, spojili su se i snimili obradu velikog hita kojeg u originalu izvode Gibonni i Vanna.

Anđela dosad ima dva, a Jure tri izdana singla, oboje su tekstopisci i sami pišu tekstove za svoje pjesme.

- Ideja je došla kada je Daniel Sekula, gitarist s kojim inače sviram, stigao nekoliko dana u Bibinje iz Zagreba gdje studira. Zamolio sam njega i njegovog brata Miru koji svira bubanj da snimimo jedan cover, koju sam zamislio kao duet. Pošto oboje surađujemo sa skladateljem Markom Tomasovićem, sjetio sam se Anđele koja živi u blizini, a ona je odmah pristala. Odabrana je pjesma "Ja ću budan sanjati", hit koji su davno snimili Gibonni i Vanna, dvoje sjajnih vokala. Svakako nam odgovara tip pjesama u kojima možemo iskazati svoje glasovne sposobnosti, rekao je Jure.

Reakcije na obradu su izvrsne. U jedan dan skupila je preko 1500 pregleda na Youtubeu, mnoštvo lajkova i podjela na društvenim mrežama. Na Instagramu je izazvala reakciju same Vanne! 

- I što je najzanimljivije, dobili smo poziv od direktora festivala Marco Polo na Korčuli, na kojem Anđela kao pobjednica Darfesta direktno nastupa, koji nas je tim putem pitao jesmo li voljni otpjevati pjesmu na pozornici, oduševljen je Jure.

Lubina je nedavno objavio još jedan cover, a radi se pjesmi Olivera Dragojevića i Željka Bebeka - "Ako voliš ovu ženu". Obradu još jednog velikog hrvatskog hita poslušajte na njegovom Youtube kanalu.