Terapija je radio emisija koja se emitira četvrtkom od 18h na 057 Radiju koja donosi vijesti i najave iz svijeta filma. Uređuju je i vode Elvis i Antonio.

Za sve vas koji ste je propustili, a ljubitelji ste velikih i malih ekrana, petkom ćemo vam donositi pisani sažetak na našem portalu.

Noviteti u zadarskom Cinestaru :

ZEMLJA NOMADA (Nomadland)
Redateljica : Chloe Zhao
Glumci : Frances McDormand, David Strathaim, Linda May
Žanr : drama
Trajanje : 107 min

SJENA ŠPIJUNA (The Courier)
Redatelj : Dominic Cooke
Glumci : Benedict Cumberbatch, Merab Ninidze, Rachel Brosnahan
Žanr : špijunski triler
Trajanje : 111 min

NOBODY
Redatelj : Ilya Naishuller
Glumci : Bob Odenkirk, Connie Nielsen, Christopher Lloyd
Žanr : akcija
Trajanje : 92 min

Najgledaniji filmovi u hrvatskim kinima ovaj tjedan :

1. Godzilla vs. Kong 14.396
2. Raya i posljednji zmaj 2.834
3. Tom and Jerry 1.605
4. Pogrešno Skretanje : Početak 1.411
5. Mauritanac 973

Kratke vijesti :

1. Od 1. travnja CineStar može postati "Tvoje privatno kino" i upravo je to naziv najnovije usluge koju CineStar omogućuje svojoj publici. Usluga privatnim korisnicima nudi mogućnost privatne projekcije za do 20 osoba, odabir filma s aktualnog programa te brzu realizaciju putem on line zahtjeva. Zahtjev je potrebno popuniti 96 sati ranije, a transakcija se obavlja putem Internet bankarstva, pa je iskustvo samim tim još ugodnije. Nakon potvrde uplate, korisnička podrška CineStara poslat će vam potvrdu privatne projekcije i online pozivnicu koju možete elektronski proslijediti svojim uzvanicima, do 20 njih. Kao i u redovnom radu kina, u Tvojem privatnom kinu bitno je poštovati sve epidemiološke mjere koje su na snazi. Zbog trenutnih epidemioloških mjera, privremeno je zabranjena konzumacija hrane i pića tijekom kino projekcija.

2. Netflix je kupio prava na snimanje nastavaka filma "Nož u leđa" (Knives Out). Za sada su planirana dva nastavka sa Daniel Craigom u glavnoj ulozi i Rian Johnsonom iza kamere. Prvi dio je izašao 2019. godine i zaradio je preko 300 milijuna dolara što je odlična vijest jer je koštao "skromnih" 40 milijuna dolara i pokupio je odlične kritike.

3. Stiže "Obi-Wan Kenobi", Star Wars serija u paketu s vrhunskim glumcima. Disney+ će nam dati seriju Obi-Wan Kenobi koja je već dugo u nastanku, a u njoj ćemo gledati Ewana McGregora i Haydena Christensena u ulogama Obi-Wana i sada već Dartha Vadera. Vrijeme radnje je 10 godina nakon događaja u Osveti Sitha. Serija bi trebala stići nekad u 2022. godini.

4. Nakon kratke kino distribucije, film "O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka kojemu je Hrvatsko društvo filmskih kritičara dodijelilo nagradu Oktavijan za najbolji dugometražni dokumentarni film, dostupan je na platformi Kino Mediteran od doma. Riječ je o novom online kinu koje donosi nezavisne filmove europske i svjetske produkcije, koji se mogu pogledati na televizoru, računalu, mobitelu ili tabletu i prevedeni su na hrvatski jezik.
Svjetska premijera "O jednoj mladosti" bila je prošlo ljeto u natjecateljskom programu prestižnog DokuFesta u Prizrenu, na kojem je film osvojio nagradu za najbolji dokumentarac Balkana. Potom je osvojio i Grand Prix na Danima hrvatskog filma, Grand Prix na francuskom Poitiers Film Festivalu, posebno priznanje na festivalu Slobodna zona u Beogradu te nagradu OBC Transeuropa na 32. Filmskom festivalu u Trstu.

Filmska TERAPIJA, četvrtkom od 18 sati na Radiju 057!