U RTL-ovoj emisiji "Večera za pet na selu" koja se snimala u Zadru i okolici, a prikazuje se večeras od 20 sati, jedan od natjecatelja bit će svima poznati pjevač i zadarski gradski vijećnik Duje Stanišić! Malo tko zna da je Duje po zanimanju kuhar, ali život ga je odveo u drugom smjeru te se od mladosti bavi glazbom i pjevanjem. Bio je i finalist RTL-ova glazbenog showa "Hrvatska traži zvijezdu", a nakon toga posvetio se opernom pjevanju u Beču. Uz to, pjeva i u dvije klape te uskoro izdaje prvi album.

U najavi za RTL rekao je kakvim se gostima nada.

- Bio bih najsretniji da dođu četiri Playboyeve zečice! Šalim se, najvažnije je da se dobro zabavimo, najedemo i zapjevamo koju. Gostima ću spremati domaću domordačku autohtonu tasmanijsku hranu... Ma, ne smijem otkriti, a ionako ćete sve vidjeti uskoro na RTL-u.

* Koliko imaš iskustva u kuhinji?

- Imam puno iskustva u kuhinji, tijekom četiri godine srednje škole radio sam u školskoj kuhinji, gdje sam gulio krumpire i prao velike lonce. Sebi sam prvi put skuhao sa sedam godina kad su mama i tata bili na putovanju u Parizu. Tada sam podgrijao paštu.

* Jesi li tijekom života u Austriji skladao kakvu pjesmu?

- Jesam. Bio sam u Beču, nestalo je struje, sjeo sam s gitarom i počeo se prisjećati svih lijepih mjesta u Hrvatskoj gdje sam bio. A kako sam s klapom Cambi proputovao cijelu Hrvatsku, tako sam na kraju napisao pjesmu "Dalmacijo tvoja smo dica", koja opisuje naša najljepša mjesta, običaje i ljude u našoj predivnoj Dalmaciji.

* Vratio se u Hrvatsku jer je u Austriji strogi lockdown, što si za to vrijeme naučio o sebi?

- Naučio sam da mi nedostaju obitelj, prijatelji, domaći kupus i salata i moje more, pa sam pokupio stvari i otišao natrag u Zadar.

* Imaš li kakve glazbene planove i ciljeve?

- Dakako! Za nekih mjesec dana izlazi moj prvi studijski album "Jubav dovika" kojem se jako radujem, a na njemu će se naći moje autorske pjesme, kao i jedna od eminentnog pjesnika, pokojnog Jakše Fiamenga zbog čega sam jako ponosan. Budući da pjevam u dvije klape, s klapom Kožino imam probe dok s drugom pripremamo putovanje, odnosno, turneju po Čileu, Peruu i Argentini, no sve ovisi o epidemiološkim uvjetima.

Duji će se u showu suprotstaviti i dvije Zadranke poznate po ranijem nastupu u "Tri, dva, jedan - kuhaj!" - Ivana Nemarić i Marica Krstić.