Terapija je radio emisija koja se emitira četvrtkom od 18 sati na 057 Radiju. Emisija donosi vijesti i najave iz svijeta filma. Uređuju je i vode Elvis i Antonio.

Za sve vas koji ste je propustili, a ljubitelji ste velikih i malih ekrana, petkom ćemo vam donositi pisani sažetak na našem portalu.

Noviteti u zadarskom Cinestaru :

Boss Level
Redatelj : Joe Carnahan
Glumci : Frank Grillo, Mel Gibson, Naomi Watts
Žanr : SF, triler
Trajanje : 100 min

POGREŠNO SKRETANJE (Wrong Turn : The Foundation)
Redatelj : Mike P. Nelson
Glumci : Mattew Modine, Adain Bradley, Charlotte Vega
Žanr : horror, triler
Trajanje : 109 min

Najgledaniji filmovi u hrvatskim kinima ovaj tjedan :

1. Raya i Posljednji Zmaj 8.705
2. Tom i Jerry - 4.825
3. Mauritanac - 3.606
4. Hodajući Kaos- 3.387
5. Djevojka Koja Obećava - 1.670

Kratke vijesti :

1. Američka filmska akademija znanosti i umjetnosti objavila je službene nominacije za nagradu Oscar 2021. Listu nominiranih pomalo iznenađujuće predvodi Mank sa čak deset nominacija, a šest filmova zaradilo je šest nominacija. Radi se o filmovima Nomadland, The Trial of the Chicago 7, The Father, Judas and the Black Messiah, Minari i Sound of Metal. Nije bilo prevelikih iznenađenja, a valja napomenuti da je ovo prvi puta u povijesti da su u kategoriji najbolje režije nominirane dvije žene, Chloé Zhao i Emerald Fennell. Zhao je također postala prva žena sa četiri nominacije u istoj godini. Ove godine je bilo i nekoliko "duplih" nominacija, Leslie Odom Jr. iz filma One Night in Miami... nominiran u kategorijama najboljeg sporednog glumca i najbolje pjesme, Trent Raznor i Atticus Ross zajedno su nominirani za najbolju glazbu za filmove Soul i Mank, a dokumentarac Collective je nominiran za najbolji dokumentarni i strani film. Treba napomenuti i da je Chadwick Boseman zaradio posthumnu nominaciju za najboljeg glavnoga glumca i trenutno je najveći favorit za osvajanje iste. 93. po redu dodjela filmske nagrade Oscar bit će održana 25. travnja u Dolby Theatreu u Hollywoodu.

2. Američki redatelj Spike Lee predsjedat će ocjenjivačkim sudom 74. filmskog festivala u Cannesu u srpnju. Spike Lee je trebao biti predsjednik žirija lani, ali se festival nije održao zbog pandemije. "Vjeran svojoj obvezi", preuzet će tu dužnost na 74. izdanju festivala koji će se održati od 6. do 17. srpnja. Izbor filmova i sastav ocjenjivačkog suda znat će se početkom lipnja, dodaju.

3. Avatar je napokon vratio titulu najgledanijeg filma na svijetu. Avataru je bilo potrebno "samo" sedam milijuna dolara kako bi zaobišli Avengerse : Endgame, što im je bez problema uspjelo. Prema trenutnom stanju Avatar je sveukupno zaradio 2.802 milijardi američkih dolara a Endgame 2.792 milijardi.

Ovaj put emisija je bila bogatija za jednog gosta. Elvisu i Antoniju u studiju se telefonski pridružio Srdjan Cvitan, poznatiji kao youtuber Osvrtnik.

Filmska TERAPIJA, četvrtkom od 18h na Radiju 057!