Tri zadarske televizijske novinarke bile su nominirane za medijsku nagradu Zlatni studio, koja se sinoć dodijelila u Zagrebu - Doris Pinčić bila je finalistica u kategoriji Najbolji TV voditelj/voditeljica, Zrinka Grancarić u kategoriji Najbolji TV novinar/novinarka, a emisija Andree Buče Stani v Zagorju u kategoriji Najbolja TV emisija. Na kraju, niti jedna od njih nije dobila tu nagradu, ali ju je dobio zadarski glazbenik Jure Brkljača, "najbolje novo lice na glazbenoj sceni".

Zlatni Studio za najbolju TV voditeljicu otišao je u ruke Ivani Paradžiković, najbolji novinar je Andrija Jarak a emisija RTL direkt. Ipak, Zadrani na kraju nisu ostali bez nagrade.

- Čast mi je primiti ovu nagradu i prije svega želim se zahvaliti čitateljima Jutarnjeg lista. Ujedno se zahvaljujem Miroslavu Rusu i cijeloj svojoj ekipi Hit Recordsa. Veselim se izlasku svog prvog albuma i ova nagrada mi je motivacija, te potvrda da je ovo što radimo dobrom rekao je Brkljača nakon dodjele nagrade, vjerujući kako će mu ona biti "vjetar u leđa" za sve ono što ga očekuje u budućnosti.

Prepoznatljivi glas i stil, uz pjesme koje su hitovi, Jurin su najveći forte, a sve skupa najbolje zna njegova publika koja s nestrpljenjem očekuje prvi samostalni album. Posljednji singl "Znao sam", duet s Tonyjem Cetinskim "Ovo je istina" ili "Ne postojim kad nisi tu", zahvaljujući autorskom potpisu Miroslava Rusa koji radi i stoji iza Jurinih pjesama, izazvali su oduševljenje svih.

Ovom prigodom i Rus je izrazio zadovoljstvo novim Jurinim priznanjem.

- Jako mi je drago što je Jure dobio nagradu Zlatni studio. On je jedan izuzetno nadaren mladi čovjek, pjevač, kantautor i užitak mi je autorski raditi s njim. Dugo, dugo nisam čuo toliko talentiranog mladog izvođača i očekujem da će dosegnuti karijeru kao i ostali izvođači, za koje sam imao čast pisati. Ovo je i prigoda da kažemo kako smo završili njegov prvi album, koji je u tisku i jedva čekam da izađe.