Ove godine Glazbeni studio Libreto, kao i mnoge ostale glazbene, glumačke, plesne i ostale scenske udruge, nažalost nije mogao održati inače brojne predbožićne nastupe i gostovanja sa svojim dragim članovima, no zato su se "okrenuli" radu u studiju te, općenito, onome što je u ovom trenutku tehnički moguće, ostvarivo i izvedivo.

Stoga su za sve svoje male i velike glazbenike, njihove obitelji, kao i širu publiku koja ih voli i redovito prati njihov rad pripremili nekoliko božićnih čestitki u nizu, u vidu video covera koje će u ovo ipak toplo, čarobno i svečano vrijeme objavljivati na svom Youtube kanalu (Glazbeni studio Libreto).


View on YouTube

Sretan Božić svakome, pjesma iz 1985. godine autora Boba Heatliea i izvođača Shakin Stevensa, a koju su na hrvatski jezik prepjevali Fantomi, jedna je od najljepših, najveselijih i zasigurno najizvođenijih božićnih pjesama svih vremena. U ovoj je verziji donose učenici Glazbenog studija Libreto, oni koji su sada bili u mogućnosti pjevati, dok su kadrovi za video kolaž nastali "iza kulisa" snimanja profesionalnih božićnih fotografija za Libretiće u Studiju Midasa zadarske fotografkinje Danijele Pedišić.

Za cjelokupni audio i vizualni identitet ove obrade zaslužan je mladi nadareni zadarski glazbenik Marin Ćuto kojemu su idejni osnivači i stalni mentori Libreta, Ivana Begović i Dinko Habuš, poklonili svoje puno povjerenje pri stvaranju ove božićne bajke "u malom".

Begović i Habuš vjeruju kako će ova obrada, kao i naredne četiri njihovih solista, Hane, Patricije, Mary i Katarine koje budu objavili u danima koji slijede, pronaći put do srca publike te da će se svi i u punom sastavu što prije vratiti tamo gdje i pripadaju: u svoju učionicu i na mnogobrojne pozornice koje ih željno i radosno iščekuju.