Badnjak je tradicionalno dan kada se u svim dalmatinskim domovima servirao bakalar, no s vremenom njegova se konzumacija proširila na cijelu zimu. Prepoznali su to i u poznatom zadarskom restoranu "2 ribara", koji je i u ovim vremenima osmislio "Mjesec od bakalara". Zbog zatvaranja restorana ponuda je dostupna u dostavi, bilo narudžbom na broj 023/213-445 i osobnim preuzimanjem u restoranu, bilo kroz aplikacije Wolt ili Glovo, koju smo mi koristili za dostavu jela.

Prva dilema s kojom smo se susreli bila je - koji bakalar naručiti? Bakalar bianco je najčešća verzija ovog jela, no u Mjesecu od bakalara u "2 ribara" uz njega nude i Rižot od bakalara, Tagliatelle s bakalarom na crveno te Njoke s bakalarom u umaku od zadarskog tartufa. Ako vas je više, kao što je bilo nas, najbolje je naručiti - od svega bar po jednu porciju.

- Svake godine u prosincu u ponudi imamo bakalar, pa ni ove godine nismo htjeli naše goste uskratiti za ovaj svima dargi specijalitet. Sva jela od bakalara u našem se restoranu spremaju već 15 godina na isti način, mogu slobodno reći - po domaću. Uvijek smo od naših gostiju imali pozitivne kritike i iz tog razloga se držimo tradicionalnog načina pripreme, kaže šef kuhinje Vedran Novaković.

Ponuda restorana prilagođena je trenutačnom vremenu, zatvorenim restoranima i dostavi. Uz jela od bakalara iz "2 ribara" možete svakodnevno naručiti jedan od šest dnevnih menija koje ima u ponudi po cijeni od 75 kn. Svaki dnevni meni se sastoji od juhe, glavnog jela i deserta, koji posebno za restoran radi kavana Danica. Uz menije mogu se naručiti pizze iz krušne peći i ostala jela iz "a la card" jelovnika, koji je dostupan na web stranici restorana.

Restoran 2 ribara nalazi se na adresi Blaža Jurjeva 1 na Poluotoku (kod suda), a radno vrijeme je od 12 do 22 sata.