„Na ležaljci uz more čitali smo o Zagreb Burger Festivalu i tada nam je sinula ideja - zašto ne bi mogli takvo nešto napraviti u Zadru? Proširili smo koncept na cijeli street food, imamo i azijski restoran, a u ponudi je i malo slatkoga. Svatko će naći nešto za sebe", poručio na otvaranju prvog Zadar Street Food Festivala organizator Tomislav Fain.

Njegov tim jedan od rijetkih koji se u doba korone i izostanka stranih gostiju upustio u organizaciju ovakvog tipa događanja koji predstavlja novu turističku ponudu u Zadru.

- Naravno, ove godine bit će više naših domaćih gostiju i oni su tu da prenesu informaciju i šalju svoje goste dogodine, kada se svi nadamo boljoj situaciji i većem broju turista. S ovim festivalom pratimo svjetske trendove. Ljudi vole pojesti nešto nabrzinu, a da to nije, kao što smo nekada jeli, loš burger. Riječ je o visokoj gastronomiji u street food izvedbi, istaknuo je Fain dodajući kako se posebna pažnja daje kvalitetnim sastojcima.

To su mogli osjetili i prvi gosti festivala na lokaciji Beach Bara Bamboo kojima se bilo teško odlučiti među bogatom ponudom - od burgera u svim mogućim kombinacijama preko azijske kuhinje do morskih specijaliteta, uz neizostavnu ponudu vina i ostalog pića.

„Napokon se nešto događa u Zadru", „Trebalo bi ovo češće organizirati ", samo su neki od komentara posjetitelja deset kućica, koje su na ugodnim temperaturama i jedinstvenoj lokaciji uz more uspjele probuditi adventsku atmosferu.

Osim dobre zabave cilj Zadar Street Food Festivala je promocija zadarskih izlagača. Svi oni su za ovu prigodu, osim svoje uobičajene ponude, prezentirali i nešto novo. Ponudu je pohvalio i direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka, kojem je najdraži "dobar burger".

- Sve pohvale organizatorima. Ovo je potpuno nova situacija u Zadru i svaka ovakva aktivnost je dobrodošla. Ovo je idealna lokacija za ovakav oblik festivala, poručio je Paleka.

No, nije isključeno kako će se festival u budućnosti preseliti na neki veći prostor, odgovorio je Fain na upit novinara.

- S prvim izdanjem pokušavamo udriti temelje zbog kojih će u budućnosti postati tradicionalan festival na kraju ljetne sezone, a možda i u predsezoni, sve s ciljem dodatne ponude našim gostima. Da je normalna godina, vjerujem da bi bile ogromne brojke posjećenosti i sigurno bi ovaj prostor bio mali. Tako da zašto ne, uvijek razmišljamo šire, istaknuo je organizator koji se pobrinuo i za osiguranje epidemioloških mjera.

Festival je danas i sutra otvoren od 16 do 23, u petak od 16 do 24, te u subotu i nedjelju od 11 do 24 sati.