Ususret Zadar Street Food Festivalu, detaljnije vas upoznajemo s ponudom gastro kućica, a i one jedva čekaju upoznati vas. Tješimo se nakon što smo morali odgoditi početak festivala na 30. rujna, da su od svih čekanja, ipak najbolja jedva-čekanja.

Eat on the Street

Za sve kojima je pizza cut asocijacija na street food. Nećemo služiti to, ali morate probati Salsa Rossa pinsu, jelo starih Rimljana s 3 vrste brašna - pšeničnim, sojinim i rižinim, puno laganija od pizze, s manje ugljikohidrata, masti, soli i kalorija. Ljeto i sezona kupaćih su možda završili, ali bit ćemo još u kratkom.

Meet the Meat - nice meating you!

Burger od čiste junetine je vladar ulične hrane, a na festivalu ćete ih jesti u svim mogućim i nemogućim kombinacijama; sa finim domaćim umacima, tartufima, pancetom, jajetom, orasima, camembert, brie i cheddar sirevima, pomidorom, rikolom i ostalim što nađemo u vrtu - sve svježe ubrano za festival. Doći će čak i u vege verziji, za koji nije nastradala nijedna kravica prilikom izrade.

Burgere će ručno raditi zadarski najbolji specijalisti za meso iz OX meat&eat, roštiljat će se na PIK grill house, Hedonist donosi svoj New York burger, a Burgers&More predstavlja lokalpatriotski Zadar burger s potpisom jednog od najboljih hrvatskih chefova i strogog suca Masterchefa i 3,2,1...kuhaj, Toma Gretića, osmišljen specijalno za ZSFF.

Burgeru će opasnu konkurenciju praviti svinjetina u Kung pao izdanju i s dan dan rezancima Magura, katsu piletina za cure, a na Pikovoj kućici zamirisat će na Advent uz gurmanske kobasice prekrivene svježim zeljem i pečenicu. Kakvo je vrijeme zadnjih dana, možda bude i snijega. Hedonist donosi pravi hedonistički doživljaj i hommage svim pirevima koji se ove godine nisu mogli održati - janje koje će glumiti kravicu u janjećem burgeru, a svinju u janjećem hotdogu. Janjetina nije baš dijetalna da se ne lažemo, ali idealna za griješiti s njom na cheat day. Nećemo reći salati da ste je prevarili.

Meet the Fish

Delimaris će u dubokom ulju frigati srdele, gavune, lignje, kozice i druge plodove Jadranskog mora - dalmatinska kuhinja u svom najboljem redizajnu, servirana s domaćim čipsom. Za sirove strasti pobrinut će se Maguro street sa tuna poke. Tuna će se zamotati i u Delimarisov tortilja wrap i ušuškati uz teriyaki umak.

Meet the Sweet

Bit ćemo dobri domaćini, pa ćemo vam slatko spremiti i za doma. Vrhunski talijanski sladoled by Kavana Danica odsada možete odnijeti u novim kutijicama, slatkim skoro kao njihov sadržaj. Premijera ekskluzivno na festivalu.

Meet, Repeat & Delete

Očekujemo da ćete na svakoj kućici tražiti repete, ali znamo da će to biti pravilo na Wine House (ne Amy, kućici zadarskih vinara), Bamboo Coctail&Gin Baru, za Staropramen i Grif pivo. Što da vam kažemo, pazite što radite i dođite biciklom.

Meet the Beat

Ritam druženja će određivati svaki dan drugi DJ. Odmah da kažemo, ne primaju glazbene želje i ne može Mišo ni Rozga (ništa protiv Miše, pozdrav Jelena).

Pa, sad kad znate (skoro) sve, dođite da se i službeno upoznamo!

*Festival će biti otvoren srijedu i četvrtak od 16 do 23, petak od 16 do 24, subotu i nedjelju od 11 do 24. Održavat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Ulaz je besplatan!

Više informacija dostupno je na:
www.zadarfoodfestival.com
https://www.facebook.com/zadarstreetfoodfestival
https://www.instagram.com/zadar_street_food_festival/