U ponedjeljak i utorak, 14. i 15. rujna od 15 do 19 sati u Gradskoj knjižnici Zadar održavat će se radionice stripa koje će voditi Erik Lončar.

Erik Lončar je prvenstveno filmski redatelj, no cijeli se život bavi stripom. Čita ih iz strasti, proučava ih iz znatiželje, često ih i sam crta, ali najviše o njima podučava.

Stripovska predavanja i stripovske radionice vodi od 2011. godine u Hrvatskoj i inozemstvu. U Berlinu je crtao stripove za školski časopis, isto je nastavio i u Hrvatskoj. Dizajnirao je omote za glazbenike, filmske plakate, promo plakate i druge materijale za razne udruge i firme. Izradio je eko-bojanku za projekt "Zeleni Brač", strip o imigrantima za projekt "Isti ljudi/druga mjesta", te je dizajnirao splitsku USE-IT mapu i mapu Pučišća na Braču.

Najviše se bavi ilustracijama s kojima je sudjelovao na samostalnim i na nekoliko skupnih izložba. Živi i radi u Splitu.

Strip je umjetnost. Strip je strast. Strip vam omogućava da ispričate svoju priču na jedinstven način, kreirate nove svjetove i povedete čitatelje u neočekivane avanture. Dajte život novim junacima uz znanje i trikove iz radionice Erika Lončara.

Sva potrebna oprema je osigurana, a sudjelovanje na radionici je besplatno. Za više informacija kontaktirajte na e-mail [email protected] Prijave na link.