Knjižničar zadarske Gradske knjižnice Ante Kolanović svakog tjedna na Radiju 057 daje tjedne preporuke za nove knjige i stripove za sve ljubitelje dobrog i kvalitetnog štiva!

Književni fenomen iz pera japanskog novinara Hidea Yokoyame, Slučaj 6-4, prodan je u više od milijun primjeraka samo u Japanu, a dobitnik je međunarodnih priznanja i nagrada najrelevantnijih književnih časopisa.

Slučaj 6-4 ni po čemu nije običan kriminalistički roman, već nagrađivani kulturološki fenomen na razini Larssonove trilogije Millennium. Pet dana u siječnju 1989., roditelji sedmogodišnje učenice iz japanskog gradića sjedili su i slušali uvjete otmičara svoje kćeri. Nikad neće otkriti njegov identitet. Nikada više neće vidjeti svoju jedinicu. Idućih četrnaest godina japanska je javnost slušala isprike policije. Nikad neće zaboraviti fijasko od istrage koja je postala poznata kao "Slučaj 64".

Ovaj neobično filmičan roman obiluje živopisnim kulturološkim detaljima opisujući ukorijenjenu japansku tradiciju hijerarhije i kontrole, te prati policijski odjel koji ponovno istražuje jezivu otmicu koja je zapela četrnaest godina ranije.