Zadarsko-bečki tenor Duje Stanišić proteklog vikenda se predstavio šibenskoj publici na 23. Večerima dalmatinske šansone s novom pjesmom 'Dite moje' za koju je njen tekstopisac, Joško Markov, osvojio nagradu za najbolji tekst. Duji je ovo već druga nagrada na istoimenom festivalu na kojem je prošle godine kao debitant osvojio nagradu za najbolju intepretaciju.

- Autora teksta, Joška Markova za pisanje je ponukala priča o ocu koji je obolio od zloćudne bolesti i koji je shvatio da mu nije baš puno vremena preostalo. Pjesma opisuje kako se taj otac obraća svome djetetu i na neki način kroz taj tekst pjesme priča mu kako da ide kroz život. Iz tog teksta se očituje zapravo sva njegova briga i ljubav za svoje dijete te mu ukazuje kako će ići dalje kroz život bez njega, kaže Stanišić.

Glazbu je napisao klapski voditelj Jasminko Šetka, profesor u glazbenoj školi u Omišu gdje je s klapama ostvario zapažene rezultate. Svakako treba spomenuti i zavidne rezultate s klapom Šufit s kojom je čak tri puta osvojio zlato na Omiškom festivalu. Aranžman potpisuje mladi i perspektivni Hrvoje Domazet, a mix i mastering je odradio poznati splitski producent Tomislav Mrduljaš koji je ujedno i direktor splitskog festivala.

Pjesma na festivalu osim što je osvojila nagradu za najbolji tekst, također je pobrala i ovacije publike.