Restoran Salsa Rossa na Poluotoku, Zadranima i njihovim gostima dobro poznat po specijalitetima talijanske kuhinje, ove je godine nakon preuređenja uveo novosti u svoju ponudu, a jedna od najzanimljivijih je pinsa pizza.
Pinsa je starija i od same pizze, a prvi put se spominje u starom Rimu, kada se radila s tada popularnim začinima i žitaricama – prosom, ječmom i zobi. Razvučena u tanko tijesto pekla se na vrućem ugljenu i kamenju. Vergilije je u Eneidi zapisao kako su seljaci u rimskim selima gnječili žitarice kako bi napravili niski i ovalni kolač na vrućem ugljenu.
U modernom receptu neki su sastojci promijenjeni i prilagođeni modernom nepcu, ali poanta je i dalje ista – za razliku od pizze, koja se radi od pšeničnog brašna, malo vode i s puno soli, u Salsa Rossi u pinsu, uz pščenično brašno, idu i rižino i sojino brašno, više vode i manje soli u odnosu na pizzu. Prije konačne pripreme tijesto treba odstajati 48 sati, zbog čega ima laganiju teksturu tijesta, manje ugljikohidrata i masti te manje kalorija.
Ponuda pinsi prati ponudu Salsa Rossinih pizza, pa tako možete naručiti capriciosu, nargaritu, vegetarianu, salami, quatro formaggi, al tono, a posebno su nas se izgledom i okusom dojmile romana i napolitana, u kojima je nez
kuhinje, ove je godine nakon preuređenja uveo novosti u svoju ponudu, a jedna od najzanimljivijih je pinsa pizza.
Pinsa je starija i od same pizze, a prvi put se spominje u starom Rimu, kada se radila s tada popularnim začinima i žitaricama – prosom, ječmom i zobi. Razvučena u tanko tijesto pekla se na vrućem ugljenu i kamenju. Vergilije je u Eneidi zapisao kako su seljaci u rimskim selima gnječili žitarice kako bi napravili niski i ovalni kolač na vrućem ugljenu.
U modernom receptu neki su sastojci promijenjeni i prilagođeni modernom nepcu, ali poanta je i dalje ista – za razliku od pizze, koja se radi od pšeničnog brašna, malo vode i s puno soli, u Salsa Rossi u pinsu, uz pščenično brašno, idu i rižino i sojino brašno, više vode i manje soli u odnosu na pizzu. Prije konačne pripreme tijesto treba odstajati 48 sati, zbog čega ima laganiju teksturu tijesta, manje ugljikohidrata i masti te manje kalorija.
Ponuda pinsi prati ponudu Salsa Rossinih pizza, pa tako možete naručiti capriciosu, nargaritu, vegetarianu, salami, quatro formaggi, al tono, a posebno su nas se izgledom i okusom dojmile romana i napolitana, u kojima je nezaobilazan sastojak bosiljak.
Pinsa je zahvalna i po cijenama, koje se ne razlikuju od cijena pizzeta i pizza po gradu. Mala pinsa to go kreće od 14 kuna, a sve velike pinse su od 39 do 47 kuna.
Uz pinsa pizzu, Salsa Rossa nudi široku lepezu slasnih jela iz dobro znane talijanske kuhinje, koristeći samo svježe, pomno birane i sezonske namirnice pri izradi obroka.
Sva jela koja se nude u Salsa Rossi mogu se naručiti preko mobilne aplikacije Wolt.