Festival pijeska - čarolija koja nastaje i nestaje održati će se usprkos pandemiji koronavirusa, no biti će to ipak na drugačiji način uz sve mjere opreza.

Festival, organiziran za goste grada Nina i kupače koji redovno posjećuju ninske plaže, održava se na svim ninskim plažama: Kraljičina plaža, plaža Ždrijac, Prodorica, Bilotinjak i plaže Kampa Zaton.

Fešta od sabuna će započeti u nedjelju, 16. kolovoza u 7 sati i traje do 17. kolovoza do 19 sati poslijepodne. 

Pozivaju se svi zainteresirani gosti grada Nina koji u sebi osjećaju dašak kreativnosti da posjete ninske plaže i upuste se u kreiranje zanimljivih skulptura od kvalitetnog ninskog pijeska.

Zbog trenutne situacije s pandemijom koronavirusa Festival će se održati na malo drugačiji način što će mlađe generacije smatrati posebno zanimljivim. 

Prijave su online na e-mail: [email protected] ili putem messengera facebook stranice Visit Nin. Kod prijave je važno dostaviti lokaciju plaže i opis dijela plaže npr. lokacija: Ždrijac, mikrolokacija: uz Jarugu, lokacija: Kraljičina plaža, mikrolokacija: ulaz 3 kod Caffe bara Demos - Ninske Vodice, itd.

Uz dostavu fotografija obvezno na e-mail navesti: ime i prezime, adresu i državu, mobitel i e-mail [email protected] fotografiju pozicije plaže, skulpturu na početku i završnu fotografiju rada.

Ocjenjivanje će se održati virtualno i pobjednici će biti objavljeni na Facebook stranici Visit Nin i medijima koji prate aktivnosti Turistička zajednica grada Nina.

- Ova zabavna i umjetnička manifestacija već 6. godinu za redom privlači kreativce na kraljevskim plažama romantične EDEN destinacije - kraljevskog Nina, pružajući dobru zabavu i opuštanje na kraljevskim ninskim plažama. Ninske pješčane plaže su duge i mogu primiti veliki broj kupača i graditelja skulptura od pijeska, ali valja biti na oprezu i držati distancu. Čuvajte zdravlje, poručuju organizatori.