Dana 29. lipnja 2020. godine Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je sjednicu putem videokonferencije na kojoj je razmatrana trenutačna situacija na području Grada Novalje po pitanju pandemije virusa COVID-19, s naglaskom na događanja koja se planiraju održati u noćnim klubovima na plaži Zrće. Donesena je odluka kako na Zrću ove godine neće biti organizacije festivala.

- Na području plaže Zrće u dogovoru s vlasnicima klubova i festivala za sada nije organiziran niti jedan festival elektronske glazbe niti Grad Novalja želi izdati bilo kakvu suglasnost za održavanje glazbenih događanja na plaži Zrće. S obzirom na posljednja događanja u Republici Hrvatskoj, a vezano za pojavu koronavirusa u nekim noćnim klubovima danas je Stožer odlučio da se ove ljetne turističke sezone neće izdavati suglasnosti klubovima i kocesionarima na plaži Zrće za održavanje festivala, after partya i sličnih zabava. Isto se odnosi i na party brodove, navodi se u priopćenju.

Isti prijedlog proslijeđen je Općini Kolan na čijem se prostoru nalazi klub Noa i drugi manji klubovi, te je s načelnikom Marinom Pernjakom dogovoreno da ni na području te općine neće biti organizacije ovakvih događanja.

Iako u Novalji nema osoba zaraženih koronavirusom, Stožer je odlučio da se do daljnjega neće održavati koncerti, fešte i zabave na otvorenom na kojima se može očekivati veći broj posjetitelja. Prema podacima sustava e Visitor na dan 28. lipnja na području Grada Novalje evidentirano je 5.293 turista (bez povremenih posjetitelja odnosno vikendaša) što je 53,28% u odnosu na isti dan prošle godine. Najveći dio turista (57,05%) boravi u kampu Straško.