Zadarski kantautor Emil Šprljan je objavio novu snimku. To je prosvjedna, antiratna pjesma na engleskom jeziku, a naslov je intrigantan: Dead Presidents (jedan od izraza za dolare). Radi se o engleskoj verziji ranije objavljene pjesme Svijet ljubavi u izvođenju grupe Beztop.

Realizaciji projekta se priklučilo nekoliko glazbenika. Ovoga puta su surađivali neki čak i iz drugih zemalja, pa se može reći da time globalna poruka pjesme postaje zanimljivija i jača. Prateće vokale su pjevali: iz Zadra, Katarina Šango (pjevačica s kojom je i ranije surađivao na nekoliko projekata, Luka Mavra (član zadarskog Jet Set banda, zatim jedan svestrani glazbenik iz Katalonije, Quim Font, iz Njemačke je pomogao Neno Ilić-Pušo (basista grupe Blue Onions). Sudjelovala su i dva člana sastava Earthen Rust: Luka Baule je svirao električnu gitaru, a udaraljke Šime Šprljan.

Tekst, glazbu i aranžman, kao i obično, potpisuje Emil. Objavljena je na Internet shopovima za slušanje ili download: Amazon, Deezer, Google Play /YouTube, Apple Music, Bandcamp i drugim.