Klapa Puntamika s ponosom predstavlja novi singl Dva kamena, autora glazbe Denisa Maričića Dende, koji s Lovrom Boticom supotpisuje i stihove. Pjesma je snimljena u Studiju Music4life profesora Tomislava Pehara, koji je posložio i aranžman za pjesmu, dok je vokalni aranžman djelo umjetničkog voditelja klape Jure Perice. Video spot snimili su Eugen i Toni Kogoj iz zadarskog Studija G.

Ova emotivna domoljubna pjesma govori o vječitoj težnji čovjeka ka povratku iskonu, kao što i tekst kaže: "tragovima izgubljenih mora, lutajući starim stazama...". Ploveći kroz sjećanja, glavni lik mislima se vrati na tople priče iz djetinjstva, koje su mu u dugim zimskim noćima pričale majka i baka. Inspirirani prvim hrvatskim romanom Planine Petra Zoranića i Pričama iz davnine Ivane Brlić Mažuranić, autori kroz glumicu Kristinu Krapić utjelovljuju Vilu Velebita, zaštitnicu našeg naroda, dok članovi klape tumače uloge triju pastira i starog mlinara.

Koračajući izmaglicom sjećanja, glavni lik pogledom traži Vilu Velebita, prelijepu, u bijelo odjevenu vilu, sa zimzelenim vijencem na glavi, prisjećajući se majke i njenih riječi kako treba čuvati ovaj naš sveti kamen. Vidjevši svijeta, a vrativši se svome domu, gdje je otac uklesao znamen, našega junaka iz misli prene vesela družina s pjesmom koja se zaorila Velebitom...

Pogledajte spot! 


View on YouTube